Jo, Přesně, jak píše Pippiva: je to jednoduché - na vodní lázeň potřebuješ dvě nádoby, kdy jde jedna zastrčit do druhé a ta menší se při tom nedotýká dna. Většinou dva hrnce z jedné sady tomu odpovídajíí. Nebo větší kastrol a menší kovová mísa na něho.
Do většího dáš vodu - tolik, aby se dno toho menšího trochu ponořilo (tak 1 - 2 cm). No a do toho menšího dáš to máslo nebo čokoládu, nebo prostě to, co máš ohřát - rozehřát - šlehat ve vodní lázni. Ten velký dáš na plotýnku a zahříváš tak, aby voda začala mírně vařit (nedoporučuji prudký var, mohla by voda vystříknout až do toho menšího kastrolu a někdy i srazit či jinak znehodnotit jeho obsah) a tím se ti opatrně a šetrně ohřívá i obsah toho menšího.
To znamena, ze si vezmete vetsi kastrulek s vodou a privedete k varu. Do nej vlozite mensi katrulek ci jinou nadobu s maslem a nechate rozpustit. Maslo se rozpusti setrnym zpusobem diky teple vode a ne na primem ohni. Hodne zdaru pri peceni :-)
Dobrý den, plánuji si po dlouhé době zase něco upéci a našla jsem si tady dobrý recept, ale nerozumím jednomu pojmu. Jedná se o pojem "vodní lázeň" (kontext je ve "vodní lázni rozehřejeme máslo, nalámeme čokoládu, ..."). Předem děkuji za objasnění :)