• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Piknik
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Slané pohoštění do skleničky

Slané pohoštění do skleničky

F.O.O.D.
| 20. 9. 2016
Gourmet
Slané pohoštění do skleničky

Originální slané miniporce do skleničky najdou využití na všech typech oslav. Podávejte je jako předkrm nebo amuse bouche čili jednohubky.

Slaninové kanapky s jablky

4 porce, příprava: 25 minut + chlazení

* 1 hrst tymiánu
* 100 ml smetany ke šlehání
* 8 plátků anglické slaniny
* 1 velké jablko
* 600 ml jablečného džusu

4 snítky tymiánu si dejte bokem na ozdobu, ze zbytku otrhejte lístky. Mírně promněte v prstech, aby se rozvoněl. Zahřívejte se smetanou, ale nepřevařte! Pak nechte úplně vychladnout v ledničce. Plátky slaniny opečte dokřupava na pánvi. Jablko omyjte, zbavte jádřince a nejširší část nakrájejte na 4 silnější plátky. Tymiánovou smetanu vyšlehejte dotuha. Jablečný džus svařte a rozdělte do skleniček. Na plátky jablka rozprostřete slaninu, tymiánovou smetanu a ozdobte zbylým tymiánem. Kanapku ihned podávejte na sklence s horkým džusem.

Náš TIP: Kdo si potrpí na výrazné chutě, může slaninu jen zakápnout smetanou a přidat hoblinky výrazného čedaru s jeho oříškovou příchutí.


Smetanová pěna s fíky a prosciuttem

4 porce, příprava: 15 minut

* 100 g loupaných lískových oříšků + na ozdobu
* 5 lžic fíkové marmelády
* 100 ml smetany ke šlehání
* 2 špetky soli
* 1 čerstvý fík
* 4 plátky sušené šunky

Oříšky nasekejte najemno (pár jich nechte nasekaných nahrubo na ozdobu). Pak je nasucho opečte na pánvi, dokud se nerozvoní. Nechte vychladnout a rozdělte do skleniček. Na oříšky lžící nandejte fíkovou marmeládu a dotuha vyšlehanou šlehačku. Umytý fík rozčtvrťte a dejte navrch spolu se sušenou šunkou na ozdobu. Posypte odloženými oříšky.

Náš TIP: Místo fíků velmi dobře poslouží i žlutý (medový) meloun, marmeládu v tom případě ale vyměňte za hrušková povidla.


Guacamole pěna s kuřetem

4 porce, příprava: 20 minut

* 1 stroužek česneku
* 2 avokáda
* šťáva z 1 limetky
* 1 lžička worcesteru
* sůl a pepř
* 1 kuřecí prsní řízek
* kajenský pepř
* rostlinný olej
* mladé lístky máty na ozdobu

Česnek nakrájejte najemno. Z avokáda vyjměte pecku a dužninu lžící vyškrábněte ze slupky. Rozmačkejte ji vidličkou, přimíchejte česnek, limetkovou šťávu a kapku worcesteru. Rozmixujte na pyré a ochuťte solí a pepřem. Kuřecí řízek z obou stran osolte, opepřete a lehce poprašte kajenským pepřem. Na pánvi opečte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Avokádovou pěnu rozdělte do skleniček, přidejte tenké plátky kuřecích prsou (ta by měla zůstat uvnitř růžová) a ozdobte mátou.


Houbové pyré s kuřecími prsíčky

4 porce, příprava: 45 minut

* 1 kuřecí prsní řízek
* 1 šalotka
* 1 stroužek česneku
* olivový olej
* 300 g čerstvých lesních hub
* sůl a pepř
* 0,5 granátového jablka
* 100 ml smetany ke šlehání

Maso nakrájejte na podélné plátky a napíchněte na špejli. Šalotku a česnek nakrájejte najemno a zpěňte na oleji. Přidejte pokrájené houby a osmažte dozlatova. Dochuťte solí a pepřem a rozmixujte. Nechte zchladnout. Okořeněné špízy opečte na grilovací pánvi dozlatova. Z granátového jablka vyloupejte jadérka. Šlehačku vyšlehejte a osolte. Do skleniček rozdělte houbové pyré, na něj dejte slanou šlehačku a granátové jablko. Kuřecí špíz opřete o stěnu sklenky a podávejte.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

647
"Orgasmus"
"Orgasmus"
149
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Buřtguláš rychlovka
Buřtguláš rychlovka
39
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Den dětí: Potěšte drobotinu drobnými sladkostmi! Inspiraci najdete v galerii
Den dětí: Potěšte drobotinu drobnými sladkostmi!…
Víte, co je to „kucmoch“? Staročeská pochoutka z brambor, které neodoláte
Víte, co je to „kucmoch“? Staročeská pochoutka z…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Speciality z brambor podle cukráře Josefa Maršálka: Vyzkoušejte originální dort, taštičky s povidly nebo slaný koláč
Speciality z brambor podle cukráře Josefa…
AHA.cz Arnold zdrcený kvůli Willisovi: Bude se na něj vzpomínat jako na superhvězdu

Arnold zdrcený kvůli Willisovi: Bude se na něj vzpomínat jako na superhvězdu

Mimibazar Síla komunikace: Efektivní tipy pro zlepšení mezilidských vztahů

Síla komunikace: Efektivní tipy pro zlepšení mezilidských vztahů

Dáma.cz Vůdkyně, pedantka či rádkyně? Zjistěte si číslo duše a objevte svou osobnost

Vůdkyně, pedantka či rádkyně? Zjistěte si číslo duše a objevte svou osobnost

Blesk pro ženy Módní kreace celebrit: Kdo byl chodící retro a kdo bodoval sexy prvkem?

Módní kreace celebrit: Kdo byl chodící retro a kdo bodoval sexy prvkem?

Ženy.cz Ve znamení minimalismu: 5 jednoduchých outfitů, ve kterých odchodíte celé léto

Ve znamení minimalismu: 5 jednoduchých outfitů, ve kterých odchodíte celé léto

Blesk.cz Změny v životě Terezy Pergnerové (48): Učím se žít bez syna!

Změny v životě Terezy Pergnerové (48): Učím se žít bez syna!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Libuška Rohlíčková desetiletý věkový rozdíl mezi dětmi neřeší: Syn na adresu dcery říká, že s panenkami si hrát nebude

Libuška Rohlíčková desetiletý věkový rozdíl mezi dětmi neřeší: Syn na adresu dcery říká, že s panenkami si hrát nebude

Blesk Horoskopy Humor černý jako bota: Kdo vás rozesměje, ale také zraní...

Humor černý jako bota: Kdo vás rozesměje, ale také zraní...

Abecedazahrady Koriandr setý: Jaké má účinky a jak ho vypěstovat

Koriandr setý: Jaké má účinky a jak ho vypěstovat

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Slané pohoštění do skleničky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí