• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Slané pohoštění do skleničky

Slané pohoštění do skleničky

F.O.O.D.
| 20. 9. 2016
Gourmet
Slané pohoštění do skleničky

Originální slané miniporce do skleničky najdou využití na všech typech oslav. Podávejte je jako předkrm nebo amuse bouche čili jednohubky.

Slaninové kanapky s jablky

4 porce, příprava: 25 minut + chlazení

* 1 hrst tymiánu
* 100 ml smetany ke šlehání
* 8 plátků anglické slaniny
* 1 velké jablko
* 600 ml jablečného džusu

4 snítky tymiánu si dejte bokem na ozdobu, ze zbytku otrhejte lístky. Mírně promněte v prstech, aby se rozvoněl. Zahřívejte se smetanou, ale nepřevařte! Pak nechte úplně vychladnout v ledničce. Plátky slaniny opečte dokřupava na pánvi. Jablko omyjte, zbavte jádřince a nejširší část nakrájejte na 4 silnější plátky. Tymiánovou smetanu vyšlehejte dotuha. Jablečný džus svařte a rozdělte do skleniček. Na plátky jablka rozprostřete slaninu, tymiánovou smetanu a ozdobte zbylým tymiánem. Kanapku ihned podávejte na sklence s horkým džusem.

Náš TIP: Kdo si potrpí na výrazné chutě, může slaninu jen zakápnout smetanou a přidat hoblinky výrazného čedaru s jeho oříškovou příchutí.


Smetanová pěna s fíky a prosciuttem

4 porce, příprava: 15 minut

* 100 g loupaných lískových oříšků + na ozdobu
* 5 lžic fíkové marmelády
* 100 ml smetany ke šlehání
* 2 špetky soli
* 1 čerstvý fík
* 4 plátky sušené šunky

Oříšky nasekejte najemno (pár jich nechte nasekaných nahrubo na ozdobu). Pak je nasucho opečte na pánvi, dokud se nerozvoní. Nechte vychladnout a rozdělte do skleniček. Na oříšky lžící nandejte fíkovou marmeládu a dotuha vyšlehanou šlehačku. Umytý fík rozčtvrťte a dejte navrch spolu se sušenou šunkou na ozdobu. Posypte odloženými oříšky.

Náš TIP: Místo fíků velmi dobře poslouží i žlutý (medový) meloun, marmeládu v tom případě ale vyměňte za hrušková povidla.


Guacamole pěna s kuřetem

4 porce, příprava: 20 minut

* 1 stroužek česneku
* 2 avokáda
* šťáva z 1 limetky
* 1 lžička worcesteru
* sůl a pepř
* 1 kuřecí prsní řízek
* kajenský pepř
* rostlinný olej
* mladé lístky máty na ozdobu

Česnek nakrájejte najemno. Z avokáda vyjměte pecku a dužninu lžící vyškrábněte ze slupky. Rozmačkejte ji vidličkou, přimíchejte česnek, limetkovou šťávu a kapku worcesteru. Rozmixujte na pyré a ochuťte solí a pepřem. Kuřecí řízek z obou stran osolte, opepřete a lehce poprašte kajenským pepřem. Na pánvi opečte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Avokádovou pěnu rozdělte do skleniček, přidejte tenké plátky kuřecích prsou (ta by měla zůstat uvnitř růžová) a ozdobte mátou.


Houbové pyré s kuřecími prsíčky

4 porce, příprava: 45 minut

* 1 kuřecí prsní řízek
* 1 šalotka
* 1 stroužek česneku
* olivový olej
* 300 g čerstvých lesních hub
* sůl a pepř
* 0,5 granátového jablka
* 100 ml smetany ke šlehání

Maso nakrájejte na podélné plátky a napíchněte na špejli. Šalotku a česnek nakrájejte najemno a zpěňte na oleji. Přidejte pokrájené houby a osmažte dozlatova. Dochuťte solí a pepřem a rozmixujte. Nechte zchladnout. Okořeněné špízy opečte na grilovací pánvi dozlatova. Z granátového jablka vyloupejte jadérka. Šlehačku vyšlehejte a osolte. Do skleniček rozdělte houbové pyré, na něj dejte slanou šlehačku a granátové jablko. Kuřecí špíz opřete o stěnu sklenky a podávejte.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

Poslední sledované recepty

713
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
105
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
63
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
60
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráčky s…
59
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Slané pohoštění do skleničky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact