Rychlé cukroví? Časopis F.O.O.D. radí, jak na něj!
Redakce
|
30. 11. 2016
Gourmet
Druhá adventní neděle se blíží a s ní i vánoční svátky, čas klidu, pohody a sladkého cukroví. Naučte se ho péct jako profesionál podle 4 osvědčených a rychlých receptů, které pro vás každoročně připravuje časopis F.O.O.D. pod vedením nejzkušenějších cukrářů a kuchařů.
Cukroví, které můžete péct opakovaně během roku a nejenom k příležitosti vánočních tradic. Ořechové lístky provoní váš domov vanilkou a díky para ořechům se budou rozplývat na jazyku. Nebojte se ani drobných úprav v receptu, použít můžete také mandle, lískové či vlašské ořechy. Sladkou polevu z bílků můžete neustále obměňovat, stačí přidat trochu potravinářského barviva nebo šťávu z malin jako zdravější variantu.
Spojení mandlových lupínků a karamelu si zamilujete! Jednoduché těsto ze 3 ingrediencí zvládnete během 5 minut. Pozor dejte u karamelové polevy, kterou nemíchejte moc dlouho, aby karamel nezhořknul. Krájejte teplé!
Nepečené kuličky obalené kokosem a kakaem? Výborný a rychlý tip na vánoční cukroví. Pokud však doma nemáte med, klidně použijte javorový nebo jiný sirup, radí časopis F.O.O.D., který s tímto receptem sbírá úspěchy každé Vánoce v mnoha rodinách.
Štiplavá kombinace chutí, které k vánočním svátkům neodmyslitelně patří. O čem je řeč? Přece vlašské ořechy, pomeranč, skořice a čokoláda! Spojte tyto ingredience dohromady, přidejte mandle, cukr, bílky a perfektní cukroví je na stole. Recept na ořechové půlměsíce ocení také celiaci a všichni, kdo se vyhýbají lepku. Mouku v tomto případě potřebovat nebudete.