Proč zařadit kapustu do jídelníčku? Recepty, které si oblíbíte!
F.O.O.D.
|
3. 3. 2017
Gourmet
Zapomeňte na kapustu, jak ji znáte ze školní jídelny, a vykouzlete z ní surovinu s dokonalou chutí, vůní i aroma. Ať už se rozhodnete pro hlávkovou či růžičkovou kapustu, obě jsou zdravé a velmi chutné.
Jakou kapustu vybrat a proč ji zařadit do jídelníčku?
Růžičková kapusta: Stejně jako kapusta hlávková a jarmuz čili kadeřávek byla vyšlechtěna z kapusty listové pro chladnější oblasti Evropy. A jaké jsou hlavní kuchyňské bonusy růžiček? Pokud je nezapékáte, stačí jim pár minut varu, přešlé mrazem příjemně zkřehnou a jsou chuťově jemnější.
Hlávková kapusta: Podobá se zelí až na to, že není vhodná ke kvašení. Umožňuje snadné zpracování, při kterém si nenamůžete svaly. Je totiž poddajná.Také více vydrží a dobře se k ní hodí maso, zejména mleté.
Nenechte se odradit názvem, zapečený nákyp je skvělá a levná varianta večeře, kterou zvládnete i po náročném pracovním dni. Doporučujeme vybírat kvalitní sýr typu Grana Padano či klasický parmazán, oba jsou dostatečně slané a nákyp už není potřeba tolik solit.
Příprava celé kachny často zabere až několik hodin. Sáhněte tentokrát po kachních prsou, kterým stačí odpočinek v marinádě, prudké opečení na pánvi a pečení v troubě maximálně 20 minut. Ve spojení s růžičkovou kapustou si opravdu pochutnáte!