Únor je každý rok ve znamení masopustu a následného půstu, který trvá až do Velikonoc. Masopust je ve znamení koblih, které k němu bezesporu patří. Vyzkoušejte netradiční náplně, které vás dostanou víc než klasické s marmeládou.
Kdo by neměl rád ty kulaté bochánky plné zavařeniny, které se na nás smějí každé ráno v obchodě? Koblihy jsou samozřejmě nejlepší po ránu, ale hodí se skvěle i jako odpolední dezert ke kávě. Místo kupované marmelády si udělejte domácí. Díky ní dostanete svoje masopustní koblihy ještě o level dál.
Bude to sice stát trochu úsilí, ale tento recept nedoporučujeme podávat dětem. Přestože je v celé dávce koblih jen jedna lžička rumu a děti s tím neopijete, přesto je pro ně nedoporučujeme.Opět využijte domácí marmeládu, kterou si připravte ze sezónních surovin.
Pokud je pro vás představa koblihy s marmeládou moc fádní, vyměňte ji za tvaroh. Míra sladkosti náplně záleží čistě na vás, přidejte do ní moučkový cukr nebo citronovou šťávu. Tvaroh použijte ten v celofánu, v tomto případě je lepší než ten ve vaničce.
Skvělá a nádheně podzimní vůně a chuť. Spojení jablek a skořice udělá z nadýchaných koblih mistrovské dílo. Nezapomeňte posypat cukrem. Kdo chcete více skořicové chuti, posypte místo krystalu skořicovým cukrem.
Hnětýnky sice nejsou úplně koblihy, ale pokud si chcete pochutnat na něčem sladkém, ale ne úplně přeslazeném a s náplní, jsou hnětýnky to pravé. Co hospodyňka, to jiný recept, což platí i u koblih, ale rozhodně se do jejich receptu pusťte třeba hned o víkendu.