Autor:

Živáň ala Alenka

40 minut PT0H40M
Ingredience
Vepřové maso
kýta, krkovice, plecko - dle chuti /může být 1 druh či promíchané
3 kg
Anglická slanina 500 g
Cibule 500 g
Pepř celý
mletý
1 lžička
Paprika - sladká
mletý
1 lžička
Sůl 2 lžička
Bobkový list 4 ks
Hořčice plnotučná 3 lžíce
Rostlinný olej 1,5 dl
Červené víno 3 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Nejprve si připravíme marinádu. Olej smícháme s hořčicí, kořením, solí a na kousky polámanými bobkovými listy. Maso nakrájíme na plátky, ty jenom trochu naklepeme a nakrájíme na čtverce o velikosti cca 3-4 cm. Potom maso vložíme do mísy a zalijeme připravenou marinádou. Pořádně promícháme. Dáme do ledničky na cca 10 hodin. Na stejně velké plátky nakrájíme cibuli i slaninu.
Do pekáče na husu skládáme postupně - vždy kousek masa, kousek cibule, kousek slaniny a toto pořadí pořád opakujeme, skládáme do dlouhých řad - do pekáče se vejdou 3 dlouhé řady. Maso prostě „nacpeme“ všude, kde se dá - i s cibulí a slaninou. Zbytek nálevu nalejeme na maso v pekáči. Masa, slaniny a cibule by mělo být tolik, aby byl pekáč úplně plný, bez mezer. Všechnu tuto nádheru zalijeme červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem, nebo alobalem a pečeme při 150 °C. Asi půl hodiny před dopečením maso odkryjeme a dopečeme. Celková doba pečení by měla být co nejdelší. Já to peču 3,5-4 hodiny. Nepodlévám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Polníčkový César klasik Zimní saláty Články z

Komentáře k receptu: Živáň ala Alenka

Komentáře

  1. pan Vařečka   30.11.2007 | 18:46 | reagovat | závadný

    jistě... pivem

  2. Květa   18.09.2007 | 19:37 | reagovat | závadný

    Zní to báječně, jen nemusím ve vaření víno. Stačí i malá kapka a už mi to nevoní a nechutná. Lze to zalít i něčím jiným?

  3. Mucule   09.03.2007 | 17:44 | reagovat | závadný

    Mohu doporučit obyčejný chleba. Potom ta šťávička a v ní namočený chlebíček... no blaho!!!

  4. Jana Kutačová   08.02.2007 | 8:41 | reagovat | závadný

    Já osobně bych to viděla na vařený nebo pečený brambor.Ono by se dalo ke konci toho pečení,přidat plech s brambory nakrájenými na kolečka nebo čtvrtky a nechat je upéct a vytáhnout zároveň s připravenou"živáňskou" .o)

  5. Andrea Navrátilová   07.02.2007 | 19:22 | reagovat | závadný

    Ráda recept vyzkouším,ale máme rádi přílohyporadíte co dobrého k tomu?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web