Zelňačka z Maďarska

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 1
      balení kysané zelí
    • 1
      ks uzená žebra
    • 1
      ks párky nebo klobása
    • anglická slanina uzená
    • zakysaná smetana
    • paprika - sladká
    • kmín
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a taky klobásu, nebo párek nekrájený na kolečka a smažíme cca 10 minut. Pak přisypeme červenou sladkou papriku a pořádně zamícháme.
2
Přidáme vodu, kysané zelí a žebírka, sůl, pepř, kmín, česnek nakrájený na větší kousky a vaříme cca 1 hodinu.
3
Pak žebírka vyndáme, maso z nich obereme a vrátíme zpátky do polévky. Nakonec do ní zamícháme zakysanou smetanu a dochutíme mačkaným česnekem.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Honza
    Honza |

    28. 12. 2010 12:34

    No tak mám uvařeno a je to fakt Madarský ale dobrý. Žebra jsem nesehnal tak jsem tam dal víc klobásky a brambory. 8-)

  • Honza
    Honza |

    27. 12. 2010 22:26

    Hmm zítra skusím a napíšu... 8-)