Zeleninový talíř

Snadné
Ingredience
Hlávkový salát 3 ks
Čínské zelí
listy
3 ks
Mrkev 1/2 ks
Rajče 1 ks
Paprika 1/2 ks
Okurka salátová 1 ks
Dressing
italský, nebo bylinkový
Vařená vejce 1 ks
Šunka 3 plátek
Tvrdý sýr 50 g

Postup přípravy:

Do hlubokého talíře rozprostřeme lupeny hlávkového salátu, čínské zelí i s košťálem nasekáme na úzké proužky, dáme na salát, nastrouháme mrkev na hrubo, okurku na kolečka, papriku na proužky a rajče na měsíčky. Zeleninu v talíři zalejeme 2 polévkovými lžicemi zálivky připravené dle návodu a necháme pár minut odležet. Navrh ozdobíme šunkou nasekanou na proužky, vajíčkem na měsíčky a nakonec nastrouháme tvrdý sýr na hrubo.

Podáváme s tmavým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Zeleninový talíř

Komentáře

  1. Jaroslava Oumarová   11.05.2006 | 8:16 | reagovat | závadný

    Tomuto salátu doma říkáme Gargantua podle toho pohádkového obra, můj muž si ještě na to nalije tatarku:-)

  2. Alča   11.05.2006 | 7:40 | reagovat | závadný

    Dobrý nápad, jak upotřebyt zbytky zeleniny, neměla jsem mrkev, ale ředkev a nemělo to chybu. Ani jsem nepotřebovala žádné pečivo. Dokonce i přítel se najedl, ale ten měl k tomu bagetku.

  3. Tereza Jarčušková   01.02.2006 | 12:34 | reagovat | závadný

    Toľko tuku, koľko je potrebných na rozpustenie vitamínov, obsahuje skoro každá zelenina. Aj keď je to 0,1 - 0,2 %, to stačí. Máloktorá zelenina neobsahuja absolútne vôbec tuku.

  4. anonym   01.02.2006 | 11:24 | reagovat | závadný

    Trošku olivového oleje se přidává proto,aby se rozpustily vitamíny rozpustné v tucích (A,D,E,K)

  5. Jitka Malinová   01.02.2006 | 11:15 | reagovat | závadný

    Pro mne je kouzlo salátu v tom, že je tam čerstvá zelenina a téměř žádná dochucovadla. Chutě jednotlivých druhů se vzájemně prolínají a doplňují. Já osobně nedávám ani olej, protože mi nechutná, ale to je na každém co má rád. Mražená zelenina by potřebovala nějaký dresing, nemám vyzkoušeno. Zkuste a dejte vědět jaké to bylo.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web