Zelenina na kari II.

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g řapíkatý celer
    • 200
      g mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks rajčata
    • 200
      g fazole mungo
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      lžička kari
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 200
      ml vývar
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g rýže
    • 2
      lžička maizena

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole mungo uvaříme a scedíme (pozor na rozvaření, jsou uvařené rychle). Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený celer a na kolečka nakrájenou mrkev a opečeme. Poprášíme kari kořením, přilejeme vývar a dusíme asi 10 min. Před koncem přidáme fazole a na osminky nakrájená rajčata. Dosolíme, opepříme. Smetanu smícháme s maizenou a zeleninu zahustíme. Rýži udusíme a podáváme se zeleninou.

Komentáře k receptu

  • hanka
    hanka |

    11. 7. 2006 09:33

    ňami ňami :)

  • Silvie Šindlerová
    Silvie Šindlerová |

    16. 1. 2006 13:03

    docela dost dobrý mému manželovi to nechutná ale mě jo.