Autor:

Závitky Pepka námořníka

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
4 ks
Anglická slanina 150 g
Mražený špenát  balíček
Smetana ke šlehání 1 balení
Masox  kostka
Hladká mouka  
Tuk  
Vejce 1 ks
Cibule 1 ks
Česnek 3 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Uzeniny

Na troše tuku zpěníme 1/2 nasekané cibule, přidáme 1/3 rozmraženého špenátu, osolíme, chvíli podusíme, přidáme prolisovaný česnek a zahustíme vejcem a troškou mouky. Špenát necháme vychladit. Mezitím si připravíme z prsou 4 tenké řízky, rozložíme na ně většinu slaniny, na kterou pak navršíme vychladlý dušený špenát.

Vytvoříme závitky či balíčky, jak se to povede :-) a spíchmeme párátky nebo lépe zavážeme provázkem. Dáme je do vymazaného pekáčku péct a zhruba v polovině doby pečení na závitky pokladme zbylou anglickou slaninku. A nyní máme čas připravit si jednoduchou omáčku. Na trošce tuku opět zpěníme cibulku, přidáme zbytek špenátu, osmahneme, podlijeme asi 1/2 litrem vody, přidáme kostku masoxu a chvíli vaříme. Pak omáčku zahustíme troškou mouky rozmíchané ve smetaně.

Hotové závitky na talíři rozkrájíme, aby byl hezky vidět vnitřek, podáváme s italskými Gnochci, nebo s bramborovým knedlíkem, přelité omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Závitky Pepka námořníka

Komentáře

  1. já já   28.04.2008 | 21:49 | reagovat | závadný

    Mńam , to vypadá dobře, to vyzkouším, pak dám vědět.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web