Autor:

Závitky Pepka námořníka

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
4 ks
Anglická slanina 150 g
Mražený špenát  balíček
Smetana ke šlehání 1 balení
Masox  kostka
Hladká mouka  
Tuk  
Vejce 1 ks
Cibule 1 ks
Česnek 3 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Uzeniny

Na troše tuku zpěníme 1/2 nasekané cibule, přidáme 1/3 rozmraženého špenátu, osolíme, chvíli podusíme, přidáme prolisovaný česnek a zahustíme vejcem a troškou mouky. Špenát necháme vychladit. Mezitím si připravíme z prsou 4 tenké řízky, rozložíme na ně většinu slaniny, na kterou pak navršíme vychladlý dušený špenát.

Vytvoříme závitky či balíčky, jak se to povede :-) a spíchmeme párátky nebo lépe zavážeme provázkem. Dáme je do vymazaného pekáčku péct a zhruba v polovině doby pečení na závitky pokladme zbylou anglickou slaninku. A nyní máme čas připravit si jednoduchou omáčku. Na trošce tuku opět zpěníme cibulku, přidáme zbytek špenátu, osmahneme, podlijeme asi 1/2 litrem vody, přidáme kostku masoxu a chvíli vaříme. Pak omáčku zahustíme troškou mouky rozmíchané ve smetaně.

Hotové závitky na talíři rozkrájíme, aby byl hezky vidět vnitřek, podáváme s italskými Gnochci, nebo s bramborovým knedlíkem, přelité omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Losos grilovaný na thajský způsob Skvělé recepty pro letní grilování - část II. Články z

Komentáře k receptu: Závitky Pepka námořníka

Komentáře

  1. já já   28.04.2008 | 21:49 | reagovat |

    Mńam , to vypadá dobře, to vyzkouším, pak dám vědět.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web