Autor:

Zapékaný květák s rýží

Střední
Ingredience
Rýže
3-4 sáčky
4 balení
Mleté maso 1/2 kg
Květák 1 ks
Šlehačka
1-2
2 kelímek
Cibule  
Olej  
Máslo  
Sůl  
Pepř mletý  
Polévkové koření  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Mleté, Ze zeleniny

Dáme si vařit rýži v osolené vodě. Na cibulce osmahneme maso, osolíme a opepříme, dokud nezhnědne a rozdrobí se.

Květák rozdělíme na růžice a povaříme v mírně osolené vodě (ne do měkka, aby se nerozpadal). Uvařený květák si nakrájíme na plátky, kousky, jak se to povede.

Pekáč nebo zapékací mísu si vymažeme máslem a děláme vrstvy: květák, rýže, maso a končíme květákem. Můžeme maso s rýží nejdřív smíchat, rýže má lepší chuť. Trochu posypeme polévkovým kořením a zalijeme šlehačkou.

Dáme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny než vrchní vrstna nezezlátne.

Je to výborné. Mají to rádi i chlapi, kteří zeleninu moc nemusí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3
3 3 5 1
Tradiční tlačenka Tradiční tlačenka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Zapékaný květák s rýží

Komentáře

  1. iva nemcova   24.05.2008 | 11:36 | reagovat |

    Mila KaRo,rubrika "vyzkouseno a uz nikdy" nema smysl,tisic lidi ma tisic chuti... Co nechutna Vam,muze chutnat me a naopak.

  2. KaRa   23.05.2008 | 17:27 | reagovat |

    Nemyslím, že je to výborné. Ani pro ženy, které zeleninu milují. Chybí mi tu rubrika 'vyzkoušeno a už nikdy!'.

  3. Iva Bednarova   19.01.2008 | 15:09 | reagovat |

    Proc se to jmenuje zapekany kvetak s ryzi kdy je tam maso?Nemelo by se to tedy jmenovat kvetak zapceny s ryzi a mletym masem?

  4. Jana Švandová   24.05.2007 | 14:43 | reagovat |

    Ty tři sáčky rýže na 500g masa se mi zdá hodně. Musela jsem to nadstavit salámem, ale chlapům to chutnalo. Hlavně nepřišli na to že je v tom i květák. Přidala jsem do toho i ten sýr a je to fakt mňamka. Dík za dobrý typ.

  5. Pavlína Svitáková   15.05.2006 | 10:31 | reagovat |

    Další skvělý recept na květák,bude se určitě hodit.A možná bych ještě přidala navrch str.sýr - protože jsem mlsná.Dík :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web