Zapékaný guláš

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí kližka
    • 500
      g cibule
    • mražený hrášek
    • mletá paprika
    • polohrubá mouka
    • kečup - jemný
    • masox
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na větší kousky, zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso a prudce opečeme. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, zakapeme sójovou a worchestrovou omáčkou, podlijeme vodou a dusíme. Po chvilce přidáme kostku masoxu, asi 2 lžíce kečupu a dál dusíme. Až je maso poloměkké, kastrol dáme do hodně rozpálené trouby, zapnuté jen na horní pečení.
2
Necháme v ní asi 30 min., až se nahoře vytvoří "škraloup". Potom vyndáme, přidáme hrášek a na sporáku vydusíme šťávu, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, krátce ještě povaříme a dochutíme.
3
Podáváme s knedlíkem. Pokud guláš do druhého dne zhoustne, nařeďte ho červeným vínem, bude mít chuť jako kdyby byl z divočiny.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Martina N
    Martina N |

    19. 9. 2006 10:38

    Horné pečenie v plynovej rúre nie je;)Aspoň nie v tej mojej:(