Zapékané rybí filé

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1000
      g filety
    • 1
      ks cibule
    • 40
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 200
      g sýr
    • 50
      g strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filé nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do vroucí osolené vody s cibulí a kořením. Zvolna vaříme 10 - 12 minut. Vařené filé vyndáme a vývar zahustíme jíškou, připravenou z másla a hl. mouky (zahušťujeme jenom tolik vývaru, kolik chceme mít omáčky, někdo má rád víc, někdo míň).
2
Povaříme a omáčku zjemníme rozšlehanym žloutkem. Filé poklademe do pekáčku, přelijeme rybí omáčkou. Strouhanku opražíme nasucho na pánvičce do zlatova. Rybičku posypeme strouhaným sýrem, strouhankou a pokapeme trochou vody. Dáme zapéct tak, aby se vytvořila zlatavá krustička.
3
Podáváme s bramb. kaší nebo bramorem. Dělala jsem to i s pangasem (kvůly dětem) a bylo to výborný.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.