Autor:

Zapékané rybí filé

Střední
Ingredience
Filety 1000 g
Cibule 1 ks
Hladká mouka 40 g
Máslo 100 g
Žloutek 1 ks
Sýr 200 g
Strouhanka 50 g
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Filé nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do vroucí osolené vody s cibulí a kořením. Zvolna vaříme 10 - 12 minut. Vařené filé vyndáme a vývar zahustíme jíškou, připravenou z másla a hl. mouky (zahušťujeme jenom tolik vývaru, kolik chceme mít omáčky, někdo má rád víc, někdo míň).

Povaříme a omáčku zjemníme rozšlehanym žloutkem. Filé poklademe do pekáčku, přelijeme rybí omáčkou. Strouhanku opražíme nasucho na pánvičce do zlatova. Rybičku posypeme strouhaným sýrem, strouhankou a pokapeme trochou vody. Dáme zapéct tak, aby se vytvořila zlatavá krustička.

Podáváme s bramb. kaší nebo bramorem. Dělala jsem to i s pangasem (kvůly dětem) a bylo to výborný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Dušené kapustičky Co dát v lednu na stůl? Články z

Komentáře k receptu: Zapékané rybí filé

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web