Autor:

Zapékané rybí filé

Střední
Ingredience
Filety 1000 g
Cibule 1 ks
Hladká mouka 40 g
Máslo 100 g
Žloutek 1 ks
Sýr 200 g
Strouhanka 50 g
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Filé nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do vroucí osolené vody s cibulí a kořením. Zvolna vaříme 10 - 12 minut. Vařené filé vyndáme a vývar zahustíme jíškou, připravenou z másla a hl. mouky (zahušťujeme jenom tolik vývaru, kolik chceme mít omáčky, někdo má rád víc, někdo míň).

Povaříme a omáčku zjemníme rozšlehanym žloutkem. Filé poklademe do pekáčku, přelijeme rybí omáčkou. Strouhanku opražíme nasucho na pánvičce do zlatova. Rybičku posypeme strouhaným sýrem, strouhankou a pokapeme trochou vody. Dáme zapéct tak, aby se vytvořila zlatavá krustička.

Podáváme s bramb. kaší nebo bramorem. Dělala jsem to i s pangasem (kvůly dětem) a bylo to výborný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Zapékané rybí filé

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web