Autor:

Zapékané droždí

Ingredience
Brambory
vařené ve slupce
500 g
Cibule
velká
1 ks
Česnek 3 stroužek
Droždí 1 kostka
Vejce 4 ks
Mléko 50 ml
Sýr  
Sůl  
Pepř mletý  
Máslo  
Ocet 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Na pánev dáme vrchovatou lžíci másla s kapkou oleje a orestujeme cibuli pokrájenou na proužky. Přidáme droždí a nastrouhaný česnek. Za stálého míchání necháme rozpustit - odstavíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a dáme do ní polovinu brambor, osolíme, opepříme a zakápneme octem. Přidáme drožďovou směs a poklademe zbytek brambor, které také osolíme a opepříme. Zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Posypeme sýrem - já nešetřím, čim víc tím líp a zapékáme asi 20 minut.
Výborné jako samostatné jídlo, ale i jako příloha k masu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Vegetariánské kuličky v pita chlebu Červené zelí: Dokonalý životabudič. Připravte si 4 originální recepty. Články z

Komentáře k receptu: Zapékané droždí

Komentáře

  1. Martin   21.02.2007 | 19:00 | reagovat |

    Tak jsem to udělal,jen jsem tam dal jednou tolik droždí a místo mléka podmáslí...nemělo to chybu:)

  2. Magda   16.02.2007 | 13:43 | reagovat |

    Tak jsem udělalo, ale nějak nás to nenadchlo. Přitom kvasnice máme rádi - jak pomazánku, tak knedlíčky apod. K těm bramborám mi to moc nešlo.

  3. englicka   23.01.2007 | 12:56 | reagovat |

    tento recept je naše rodinná tradice,vařívala babička,maminka a já si ho akorát trošku poupravila:o))když jsem poprvé o tomto receptu řekla mýmu chlapovi málem utekl:o)a dnes to je jedno z jeho nejoblíbenějších jídel.Příště tam můžete dát trochu uzeniny to nechutná též špatně:o)))

  4. Věra   23.01.2007 | 8:47 | reagovat |

    Teda Markétko to je dobrota... a klidně tam příště dám 2 a možná 3 kostky droždí a 2 veliký cibule. Je to moc moc dobrý doporučuji :-)) Ocet není vůbec cítit nebojte se.

  5. Tereza Jarčušková   22.01.2007 | 13:34 | reagovat |

    Ivanka, nebojte sa toho octa, ide tam len 1 lyžica na pol kila zemiakov, bude to dobré. Ja robím jeden druh zemiakového šalátu s takýmto množstvom octu a je to akurát.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web