Zapečený lilek s nivou

Hodnocení:

Moje:

-
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kuřecí prsa
    • 50
      g anglická slanina
    • 4
      ks lilek
    • sůl
    • 400
      g rajčata
    • 3
      ks cibule
    • 2
      lžíce petrželka
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 125
      ml vepřový vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyjeme lilky a podélně je rozkrojíme. Lžící vydlabeme vnitřky. Dužinu posolíme a necháme odležet. Na kostičky pokrájíme rajčata.
2
Troubu předehřejeme na 200 °C. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji. Necháme na ní zesklovatět cibuli a přidáme nadrobno nakrájená prsa. Okořeníme a chvíli opékáme.
3
Přidáme pokrájená rajčata i petrželku. Lilkovou dužinu a strouhanku přimícháme do směsi a naplníme jí vydlabané plody. Lilky vyrovnáme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme asi hodinu. Posypeme sýrem a 10 minut dopékáme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavlína  Hajná
    Pavlína Hajná |

    18. 3. 2007 12:41

    Jedím slovem výborný moc jsme si pochutnali

  • Anonym
    Anonym |

    8. 3. 2007 11:40

    ............to samé děláme s cuketou, ten samý postup - vynikající !!

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    15. 2. 2006 11:15

    Zajímavý recept.Vyzkouším.

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    15. 2. 2006 10:17

    Dávám do oblíbených, lilky máme moc rádi, dělám s mletým masem, toto je vítaná obměna.