Zapečený lilek s anglickou slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
45 minut
4
porce
neuvedeno
autor: cizala

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek
    • brambory Pár
    • 200
      g anglická slanina
    • plátkový sýr Uzený
    • provensálské koření
    • sůl
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej
    • máslo Či sádlo
    • strouhanka
    • smetana na vaření Možno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek nakrájet na kolečka a možno vypotit. Zapnout troubu na cca 200 stupňů. Oloupat brambory a nakrájet na kolečka, spíše tenčí. Do zapékací mísy (pekáče nebo jiné nádoby) dát olej a vymazat a posypat strouhankou. Pak dát brambory, lehce posolit, plátky slaniny, možno opeřit, plátky lilku posypat provensálksým kořením, opět brambory atd., vrstvy můžete proložit i sýrem.
2
Završit sýrem a posypat čím kdo chce. Dát do trouby asi na 20 minut, po chvilce možno zalít smetanou. K tomu třebas okurka, řepa. Snad vám to bude chutnat.
Zařazení: Maso Uzeniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • tanadas
    tanadas |

    14. 11. 2012 16:04

    Napsano ponekud divne, ale rozlustit se to dalo a nakonec to bylo i chutne.

  • cizala
    cizala |

    11. 11. 2010 01:24

    Edituje a jestli něčemu nerozumíte tak já vysvětlím :)

  • Ladia -
    Ladia - |

    25. 1. 2010 21:46

    Edituje někdo nové recepty????

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    25. 1. 2010 20:29

    To je psané tak prapodivnou češtinou až je to skoro nesrozumitelné (dát do čehosi atd)

  • Lenka H.
    Lenka H. |

    25. 1. 2010 14:53

    Napřed musím zkusiti, abych mohla chváliti :-)