Autor:

Zapečené těstoviny alla parmigiana

Střední
Porce: 4
Ingredience
Těstoviny
nejlepe tagliatelle
250 g
Lilek
vetsi
2 ks
Mozzarella 300 g
Strouhaný parmazán
cca
10 lžíce
Vejce
4-5 (podle velikosti)
4 ks
Hladká mouka  
Bazalka
cerstva, svazek
 
Cibule
mensi
1 ks
Nakládaná loupaná rajčata
velka konzerva, mohou byt i cerstva
800 g
Olivový olej  
Zapečené těstoviny alla parmigiana

Postup přípravy:

Lilek nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm), nasolíme a necháme vypotit. Po vypocení plátky osušíme papírovým ubrouskem, obalujeme v mouce, pak v osoleném a rozšlehaném vejci (případně si pro úsporu času z vajec a mouky můžeme udělat řidší těstíčko) a smažíme na olivovém oleji dozlatova.
V hrnci necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou a vaříme asi 30 minut, osolíme, případně přidáme špetku cukru.
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody a slijeme po 4 - 5 minutach (nesmí být uplně uvařeny), promícháme s trochou oleje, aby se nam neslepily. Do pekáčku dáme trochu rajčatové šťávy, plátky lilku, kousky mozzarelly, polovinu těstovin, rajčatovou šťávu a 3 lžíce parmezánu. Pak znovu opakujeme vrstvu lilku, mozzarelly, těstoviny, rajčatovou šťávu a parmezán. Ukončíme vrstvou lilku, rajčatove šťávy a zbytkem parmezánu. Vrstvy proložíme lístky bazalky. Dáme do předehřáte trouby na 180°C po dobu 30 minut. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Zapečené těstoviny alla parmigiana

Komentáře

  1. Jaquelin   30.04.2013 | 20:49 | reagovat |

    délicatesse exclusive

  2. Valounová   09.07.2012 | 6:10 | reagovat |

    Děkuji,moc nám chutnaly,jenom manželovi jsem do pekáčku vložila navíc trochu šunky,aby chutnaly i jemu ;-) <3 :-P :-)) :-[ .Máte pěkné recepty zdravé stravy,jdu si vybrat ještě nějaký zajímavý.

    1. pippiva   10.07.2012 | 14:48 | reagovat |

      Take dekuji, potesila jste me :-)

  3. pippiva   06.09.2011 | 9:22 | reagovat |

    Prosim o prirazeni tohoto receptu do italske kuchyne, dekuji.

    1. Tereza T   06.09.2011 | 10:47 | reagovat |

      Opraveno, díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web