Autor:

Zapečené těstoviny alla parmigiana

Střední
Porce: 4
Ingredience
Těstoviny
nejlepe tagliatelle
250 g
Lilek
vetsi
2 ks
Mozzarella 300 g
Strouhaný parmazán
cca
10 lžíce
Vejce
4-5 (podle velikosti)
4 ks
Hladká mouka  
Bazalka
cerstva, svazek
 
Cibule
mensi
1 ks
Nakládaná loupaná rajčata
velka konzerva, mohou byt i cerstva
800 g
Olivový olej  
Zapečené těstoviny alla parmigiana

Postup přípravy:

Lilek nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm), nasolíme a necháme vypotit. Po vypocení plátky osušíme papírovým ubrouskem, obalujeme v mouce, pak v osoleném a rozšlehaném vejci (případně si pro úsporu času z vajec a mouky můžeme udělat řidší těstíčko) a smažíme na olivovém oleji dozlatova.
V hrnci necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou a vaříme asi 30 minut, osolíme, případně přidáme špetku cukru.
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody a slijeme po 4 - 5 minutach (nesmí být uplně uvařeny), promícháme s trochou oleje, aby se nam neslepily. Do pekáčku dáme trochu rajčatové šťávy, plátky lilku, kousky mozzarelly, polovinu těstovin, rajčatovou šťávu a 3 lžíce parmezánu. Pak znovu opakujeme vrstvu lilku, mozzarelly, těstoviny, rajčatovou šťávu a parmezán. Ukončíme vrstvou lilku, rajčatove šťávy a zbytkem parmezánu. Vrstvy proložíme lístky bazalky. Dáme do předehřáte trouby na 180°C po dobu 30 minut. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Zeleninové ragú s rajčaty Lehké recepty přímo od moře - část I. Články z

Komentáře k receptu: Zapečené těstoviny alla parmigiana

Komentáře

  1. Jaquelin   30.04.2013 | 20:49 | reagovat |

    délicatesse exclusive

  2. Valounová   09.07.2012 | 6:10 | reagovat |

    Děkuji,moc nám chutnaly,jenom manželovi jsem do pekáčku vložila navíc trochu šunky,aby chutnaly i jemu ;-) <3 :-P :-)) :-[ .Máte pěkné recepty zdravé stravy,jdu si vybrat ještě nějaký zajímavý.

    1. pippiva   10.07.2012 | 14:48 | reagovat |

      Take dekuji, potesila jste me :-)

  3. pippiva   06.09.2011 | 9:22 | reagovat |

    Prosim o prirazeni tohoto receptu do italske kuchyne, dekuji.

    1. Tereza T   06.09.2011 | 10:47 | reagovat |

      Opraveno, díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web