Zapečené těstoviny alla parmigiana

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g těstoviny nejlepe tagliatelle
    • 2
      ks lilek vetsi
    • 300
      g mozzarella
    • 10
      lžíce strouhaný parmazán cca
    • 4
      ks vejce 4-5 (podle velikosti)
    • hladká mouka
    • bazalka cerstva, svazek
    • 1
      ks cibule mensi
    • 800
      g nakládaná loupaná rajčata velka konzerva, mohou byt i cerstva
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm), nasolíme a necháme vypotit. Po vypocení plátky osušíme papírovým ubrouskem, obalujeme v mouce, pak v osoleném a rozšlehaném vejci (případně si pro úsporu času z vajec a mouky můžeme udělat řidší těstíčko) a smažíme na olivovém oleji dozlatova.
2
V hrnci necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou a vaříme asi 30 minut, osolíme, případně přidáme špetku cukru.
3
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody a slijeme po 4 - 5 minutach (nesmí být uplně uvařeny), promícháme s trochou oleje, aby se nam neslepily. Do pekáčku dáme trochu rajčatové šťávy, plátky lilku, kousky mozzarelly, polovinu těstovin, rajčatovou šťávu a 3 lžíce parmezánu. Pak znovu opakujeme vrstvu lilku, mozzarelly, těstoviny, rajčatovou šťávu a parmezán. Ukončíme vrstvou lilku, rajčatove šťávy a zbytkem parmezánu. Vrstvy proložíme lístky bazalky. Dáme do předehřáte trouby na 180°C po dobu 30 minut. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Jaquelin
    Jaquelin |

    30. 4. 2013 20:49

    délicatesse exclusive

  • pippiva
    pippiva |

    10. 7. 2012 14:48

    Take dekuji, potesila jste me :-)

  • Valounová
    Valounová |

    9. 7. 2012 06:10

    Děkuji,moc nám chutnaly,jenom manželovi jsem do pekáčku vložila navíc trochu šunky,aby chutnaly i jemu ;-) <3 :-P :-)) :-[ .Máte pěkné recepty zdravé stravy,jdu si vybrat ještě nějaký zajímavý.

  • Tereza T
    Tereza T |

    6. 9. 2011 10:47

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva |

    6. 9. 2011 09:22

    Prosim o prirazeni tohoto receptu do italske kuchyne, dekuji.