Autor:

Zapečená králičí haše

Střední
Ingredience
Králičí maso 800 g
Vepřové maso 200 g
Malý celer 1 ks
Mrkev 2 ks
Petržel 1 ks
Cibule 1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Smetana 1 dl
Máslo 20 g
Pepř mletý  
Vejce 4 ks
Sýr 60 g
Tuk  
Zapečená králičí haše

Postup přípravy:

Opláchnuté maso vložíme do hrnce zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Po chvilce přidáme kořenovou zeleninu a cibuli. Měkké maso obereme z kostí a spolu s celerem umeleme.

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme procezeným vývarem, po chvilce smetanou, rozšleháme a povaříme v hustou omáčku. Přimícháme mleté maso, pepř, sůl a za stálého míchání uvaříme hustou haši.

Připravenou haši rozdělíme do 4 zapékacích misek vymazaných máslem a vysypaných strouhankou, uvnitř vyhloubíme důlek a do něho vyklepneme vejce. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme na grilu.

Po vyndání sýr potřeme smetanou a podáváme s vařenými brambory a salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.6 5 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Zapečená králičí haše

Komentáře

  1. hana   05.04.2012 | 17:29 | reagovat |

    vypada to zajimave, zkusim na velikonocni stul

  2. recepty73   16.03.2011 | 7:33 | reagovat |

    ...tohle je výborný recept!Já tedy nedávám ani vejce ani sýr...,zapečená králičí haše je moc dobrá i studená,možná i lepší ;-) .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web