Zapečená dobrota

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
20 minut
1
porce
neuvedeno
autor: Jojinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso řízek (nebo krůtí)
    • 5
      ks brambory větší
    • grilovací koření
    • pepř mletý
    • sůl
    • provensálské bylinky
    • petrželová nať
    • smetana nebo mléko
    • 4
      kostka tavený sýr asi
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso lehce rukou naklepeme, posypeme grilovacím kořením a vložíme do zapékacího pekáčku vymazaného olejem. Poklademe oloupanými a na čtvrtky nakrájenými brambory, lehounce posypeme grilovacím kořením.
2
Mezitím na pánvi zahřejeme smetanu nebo mléko a rozpustíme sýr, přidáme provensálské koření asi jednu lžičku a stejné množství sušené petrželky, necháme prějít varem. Omáčkou zalijeme maso s brambory a dáme do trouby zakryté alobalem. Pečeme do změknutí brambor. Dle chuti můžeme ještě dosolit či opepřit
3
Poznámka: tento recept jsem vymyslela, když už jsem nevěděla co uvařit, manželovi moc chutnalo, snad bude i vám.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Maslicko
    Maslicko |

    28. 9. 2011 15:41

    pridali jsme cibuli a americke koreni na brambory. Možná jsem to přehnali s mlíkem, ale i tak to bylo dobré :)

  • Iva Rácová
    Iva Rácová |

    29. 8. 2007 08:34

    Výborné, přidala jsem brokolici. Jen se zaprášilo...

  • ivekre
    ivekre |

    29. 1. 2007 19:54

    Skvělý recept! Moc jsme si s přítelem pochutnali. Přidala jsem jen navíc cibuli nakrájenou na kolečka a česnek a nemělo to chybu :-)

  • Blanka
    Blanka |

    10. 10. 2006 09:50

    Z přípravy nedělního oběda mi zůstaly odřezky krůtích prsou a potřebovala jsem udělat rychlou večeři. Díky tomuto receptu jsme měli výtečnou pochoutku!!! Hanko, díky.

  • Hana Tomešová
    Hana Tomešová |

    12. 12. 2005 12:32

    Z mléka a sýru se udělá hustější omáčka. Toho mléka dát jen takové množství aby se dal sýr dobře rozpustit.

  • Petra Jirsová
    Petra Jirsová |

    8. 12. 2005 21:36

    Na to mléko pozor,chvíli jsem to zapékala pod pokličkou a mléko přeteklo.Jinak je to recept na 1

  • Petra Jirsová
    Petra Jirsová |

    8. 12. 2005 19:53

    moc by mě zajímalo kolik se tam dává toho mléka. Děkuji

  • Věra
    Věra |

    2. 12. 2005 14:05

    trochu bych to přichutila cibulí na kroužky a dala pod maso ? Jinak to může být lahoda :)