Zapečená brokolice do remosky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
90 minut
4
porce
neuvedeno
autor: polmari

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks brokolice
    • 2
      ks cibule
    • 4
      ks brambory
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • 100
      g sýr
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • máslo na vymazání remosky
    • 6
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
2
Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na růžičky.
3
Remosku vymažeme máslem. Dno a stěny poklademe plátky brambor, osolíme a opepříme. Poklademe plátky rajčat, na ně dáme plátky cibule, posypeme plátky česneku a opět dáme brambory (osolíme a opepříme) a pokračujeme druhou vrstvou rajčat, cibule a česneku - na ni dáme brokolicové růžičky a postrouháme muškátovým oříškem. Pozor !!! Brokolice nesmí být příliš vysoko, aby se při zapékání nespálila.
4
Celé dílo zalijeme sladkou smetanou, mezery mezi brokolicovými růžičkami vyplníme strouhaným Eidamem (nebo jiným sýrem dle chuti) a dáme zapékat na 60 min. Po této době necháme ještě nejméně 10 minut stát v odkryté remosce, aby se vše dokonale spojilo a pokrm se při servírování nerozpadal.
5
Dobrou chuť.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.