Autor:

Zapečená brokolice do remosky

90 minut PT0H90M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brokolice 1 ks
Cibule 2 ks
Brambory 4 ks
Rajčata 2 ks
Sladká smetana 1 kelímek
Sýr 100 g
Pepř mletý  
Sůl  
Muškátový oříšek 1 špetka
Máslo
na vymazání remosky
 
Česnek 6 stroužek
Zapečená brokolice do remosky

Postup přípravy:

Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.

Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na růžičky.
Remosku vymažeme máslem. Dno a stěny poklademe plátky brambor, osolíme a opepříme. Poklademe plátky rajčat, na ně dáme plátky cibule, posypeme plátky česneku a opět dáme brambory (osolíme a opepříme) a pokračujeme druhou vrstvou rajčat, cibule a česneku - na ni dáme brokolicové růžičky a postrouháme muškátovým oříškem. Pozor !!! Brokolice nesmí být příliš vysoko, aby se při zapékání nespálila.

Celé dílo zalijeme sladkou smetanou, mezery mezi brokolicovými růžičkami vyplníme strouhaným Eidamem (nebo jiným sýrem dle chuti) a dáme zapékat na 60 min. Po této době necháme ještě nejméně 10 minut stát v odkryté remosce, aby se vše dokonale spojilo a pokrm se při servírování nerozpadal.
Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Grilované jehněčí kotletky se salátem Tipy na dobroty na váš rošt Články z

Komentáře k receptu: Zapečená brokolice do remosky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web