Zadělávaný květák s knedlíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Květák
    • 1
      ks květák menší
    • sůl
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • pažitka
  • Knedlíčky
    • 40
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 0,3
      l mléko
    • 150
      g strouhanka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě skoro do měkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustý bešamel. Zjemníme žloutkem rozkvedlaným v troše mléka, přisypeme nasekanou pažitku a přidáme květák s knedlíčky.
2
Na knedlíčky utřeme máslo se žloutkem, přidáme polovinu strouhanky navlhčené mlékem, sůl, sníh z bílku a nakonec zbytek suché strouhanky. Tvoříme malé knedlíčky, které uvaříme ve slané vodě do měkka a přidáme do hotové omáčky ke květáku.

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    28. 5. 2016 12:16

    Podařilo se někomu udělat bešamel z 50 g másla, 50 d hladké mouky a 1/4 litru mléka? Mně z toho vznikl báječný bio tmel na okna a i po odebrání poloviny jíšky bylo zapotřebí snad 3/4 litru mléka, aby do toho bylo možné vložit květák a knedlíčky.Takže vážně varuji před tímto experimentem! :-S