Žabí tlamičky (pečivo)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 80
      g hera
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 4
      ks brambory Vařené, malé
    • 1
      ks žloutek
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      kostka droždí
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Náplň dle fantazie, např: sezamová, lněná, slunečnicová semínka, sůl, kmín, mák, sůl, kečup, salza, sýr. Z 1/8 teplého mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí, nastrouháme najemno brambory, přidáme prolisovaný česnek, žloutek, zbytek mléka, tuk a nakonec dáme kvásek a dobře propracujeme (dle potřeby přidáme mouku, aby se nám těsto nelepilo). Necháme v teple nakynout.
2
Poté těsto vyválíme na cca 0,5 cm hrubou placku a vykrajujeme buď kolečka nebo nakrájíme na obdélníčky 4x2 cm (pokud budem plnit) nebo na čtverečky (2x2 cm). Můžeme to plnit sýrem a přeložit, nebo salzou (naprosto vynikající), nebo okořeněným kečupem, pak obdélníček složíme a dáme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech.
3
Pokud neplníme, dáme na plech už ty vyřezaná kolečka nebo čtverečky. Tlamičky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky (dle chuti), sýrem, kmínem ap. a necháme 20 minut v teple. Pečeme dozlatova v rozpálené troubě na cca 180-200 °C.
Zařazení: Pokrmy Z brambor Pečivo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.