Višňový sirup s příchutí griotky nebo punče

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • višně
    • cukr krystal nebo krupice
    • kyselina citronová
    • aroma tresť s příchutí griotky či punče

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu zlehka vymačkáme.
2
Štávu odměříme a dáme do větší nádoby, zahřejeme asi na 60 °C a přidáme na 1 litr šťávy 1,70 kg cukru, 8-15 g kyseliny citrónové a aroma dle chuti. Zahřejeme na 85 °C, mícháme, sbíráme pěnu.
3
Ještě horké plníme do předehřátých láhví, zavíčkujeme, láhve položíme a necháme vychladnou.
Zařazení: Nápoje Nealkoholické

Komentáře k receptu

  • Nathally
    Nathally |

    8. 6. 2006 20:02

    Diky za tip..neco takoveho jsem uz dlooouho hledala.. dik...mas to u mě..