Vídeňské velikonoční kuře

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 60
      g tuk
    • 1
      ks cibule
    • 0,5
      ks masox
    • sůl
  • Nádivka
    • 150
      g játra drůbeží
    • 60
      g tuk
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g strouhanka
    • 2
      lžíce sladká smetana
    • petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté a usušené kuře osolíme a naplníme nádivkou. Kuře zašijeme, vložíme na část tuku a zbylým polijeme povrch kuřete. Pečeme 10-15 minut. Potom pod kuře přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, podlijeme vodou s rozpuštěným masoxem nebo vývarem a za občasného polévání vypečenou šťávou pečeme kuře doměkka. Kuře naporcujeme a při podávání polijeme vysmahlou šťávou. Příloha, vařené brambory, bramborová kaše.
2
Nádivka: Na rozpuštěném tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená drůbeží nebo jiná játra, která předem smažíme 5-10 minut dle druhu jater. Vychladlá játra drobně nasekáme, přidáme strouhanku, žloutky, smetanu, lžíci sekané petrželky nebo libečku (mohou být i sušené), osolíme a opetříme. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jarča Karásková
    Jarča Karásková |

    18. 4. 2006 18:17

    Na velikonoce jsem chtěla něco dobrého, rychlého a výborného. Je to skutečná lahůdka, nádivka je moc dobrá, určitě to nebudu péct jen na Velikonoce.... Doporučuji všem.