Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

20 minut PT0H20M
Střední
Ingredience
Máslo 225 g
Cukr krystal 1 hrnek
Vejce 4 ks
Citronová kůra  
Hladká mouka 2 hrnek
Sůl  špetka
Vanilkový cukr  
Prášek do pečiva 2 lžička
Mák mletý 3/4 hrnek
Mléko
pokojové teploty
1/2 hrnek
Hnědý rum
zlatý
2 lžíce
Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Předehřát troubu na 180 °C. Vymastit máslem asi 23 cm bábovkovou formu a vysypat ji moukou. Vyklepat přebytek mouky. Našlehat máslo do hladka. Zašlehat dovnitř cukr na světle žluto a lehko. Po jednom přidávat vejce a každé dobře zašlehat. Zašlehat dovnitř kůru. Prosít mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a solí do mísy. Potom přimíchat mák. Smíchat dohromady mléko s rumem. Přidat polovinu mouky a polovinu mléka k našlehanému máslu s cukem a vejci a potom přidat zbytek. Dobře a lehce vše promíchat. Nalít do bábávkové formy a uhladit povrch. Péct ve středu trouby asi 50-60 min., nebo až zapíchnutá špejle je po vyjmutí čistá. Nechat vystydnout na mřížce asi 10 minut. Vyklopit na mřížku a nechat úplně vystydnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Reklama
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Komentáře

  1. Markéta   11.01.2015 | 13:47 | reagovat |

    Uzasny recept, babovka mekoucka ale ne sucha. Rychly recept promilovniky makovych buchet.

  2. Máček-ču   16.04.2013 | 12:57 | reagovat |

    Výborná bábovka, žádná dusivka :-) .

  3. Paajuska   27.09.2012 | 17:05 | reagovat |

    Dala jsem tam méně cukru a méně másla a vůbec to nebylo na škodu. Také jsem dala 1/3 celozrné mouky a udělala jsem si z toho zdravější kousek:-) Chutná.

  4. pippiva   21.10.2011 | 17:52 | reagovat |

    Tentokrat jsem delala jako muffinky, cast mouky jsem nahradila moukou pohankovou, vyborne. :-)

  5. pippiva   15.10.2011 | 10:14 | reagovat |

    Upeceno a snezeno behem 1 dne... Dovolila jsem si mleko nahradit smetanou, rum dosel, ale po ruce byl citronovy liker, kterym jsem nesetrila :-D . Doporucuji! <:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web