Vepřové na šlehačce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
90 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vepřové maso
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 5
      ks žampiony
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso (kýta, krkovice, ramínko) nakrájíme na menší plátky (použijeme 2 na porci). Naklepeme mírne paličkou, osolíme, opepříme a necháme chvíli v chladnu odležet.
2
Zatím si oloupeme žampiony a nakrájíme na tenké plátky.
3
Zapékací misku vypláchneme vodou, připravíme si na talířek hladkou mouku. Každý plátek masa obalíme z obou stran v mouce a položíme na dno zapékací misky. Plátky klademe těsně vedle sebe, pokud se nevejdou, tak i nad sebe
4
Posypeme nakrájenými žampiony a zalijeme šlehačkou. Dáme péct do trouby a pečeme až je maso měkké.
5
Podáváme s bramborem.
6
Jinou variantou je zapékání masa dohromady s bramborami. Brambory si v tomto případě oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Poklademe jimi dno lehce vymaštěné zapékací misky, posolíme je a pokmínujeme. Máme-li brambor více, uděláme více vrstev a každou solíme a sypeme kmínem.
7
Na povrch dáme maso upravené stejným způsobem jak je popsáno v předcházejícím odstavci. Vše zalijeme šlehačkou a dáme péci do trouby. V tomto případě se všechna šlehačka krásně vsákne do brambor, které tím získají nezaměnitelnou chuť.
8
Toto jídlo je rychlé a není příliš pracné. Další výhodou je i možnost použítí méně kvalitního masa (např. z plecka), protože recept nevyžaduje velké jednolité plátky masa.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.