Vepřové na kari s hermelínem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: lada.patkova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřové maso
    • 1
      ks cibule
    • 0,5
      ks česnek paličky
    • 1
      ks pórek menší
    • 2
      ks hermelín
    • 1
      sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička kari
    • 1
      dl pivo světlé
    • 250
      ml smetana
    • 1
      lžíce tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno zapékací misky dáme tuk, polovinu cibule, česneku a pórku a vše lehce poprášíme karí. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, ochutíme karí, naskládáme ho do misky a položíme na něj zbylou cibuli, česnek a pórek. Povrch znovu lehce poprášíme karí. Dáme na deset minut zapéci do trouby vyhřáté na 180 °C a po té podlijeme pivem a sklenicí vody a pečeme dalších cca 30 min. V polovině pečení maso otočíme. Když je maso měkké a voda téměř vyvařená, zalijeme maso smetanou a povrch obložíme pokrájeným hermelínem a zapečeme.
2
Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.