Autor:

VEPŘOVÉ MASO - Vepřové maso a´la čína

Snadné
Ingredience
Vepřová kýta 500 g
Sůl 1 lžička
Vejce 1 ks
Olej  
Pórek 2 ks
Hlávkové zelí 1/4 ks
Vývar 1/4 l
Glutasol 1/2 lžička
Víno
nejlépe vermutu
1 sklenice
Sojová omáčka 4 lžíce
Paprika
nebo čili
1/2 lžička
Škrob
namočený v troše studené vody
1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vepřové maso nakrájíme na velmi tenké plátky (nejlépe se krájí maso zpola zmrzlé), osolíme, posypeme škrobem, vyklepneme vejce a dobře promícháme. Vložíme do chladničky a necháme půl hodiny až několik hodin rozležet. Občas zamícháme.

Před přípravou rozpálíme v pánvi s vyšším okrajem olej, po částech vkládáme maso a vidličkou ho oddělujeme, aby se neslepovalo. Dozlatova opečené maso vyndáme na talíř a do zbylého tuku vhodíme čtverečky pokrájené zelí a pórek. Chvíli opékáme, pak zalijeme vývarem, vínem a sójovou omáčkou, 2 minuty podusíme, vrátíme maso, společně prohřejeme, vlijeme trochu škrobu, opět promícháme, dochutíme ostrou paprikou a glutasolem a hned podáváme s dušenou rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: VEPŘOVÉ MASO - Vepřové maso a´la čína

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web