Vepřové dušené v kapustě

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová plec
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g rostlinný olej
    • 2
      stroužek česnek
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 500
      g kapusta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso vykostíme, opereme a nakrájíme na větší kousky.¨
2
Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na oleji, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme na cibulce. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vodou.
3
Kapustu očistíme, vykrojíme košťál, nakrájíme na větší kousky, spaříme ve vroucí vodě a přidáme k masu společně s česnekem utřeným se solí.
4
Za občasného míchání dusíme doměkka.
5
Podáváme s brambory.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    24. 7. 2014 12:01

    Rychlý a jednoduchý recept a hlavně moc dobrý. Já ještě přidala drcený kmín a už je čekám až se dovaří brambůrky a budem papat! <3

  • Jana
    Jana |

    18. 11. 2013 23:45

    Já to vepřové peču v troubě hodně do červena a dál už stejně jako v receptu. Je to vynikající

  • Jana
    Jana |

    13. 1. 2013 20:05

    I já to takto vařím, akorát s moukou přidám trochu mleté papriky a kostku masoxu. :-))

  • pismire
    pismire |

    16. 12. 2012 13:39

    Právě jsem se odkutálel od stolu, bylo to výborné :-)

  • Toycat
    Toycat |

    16. 10. 2010 19:32

    Jednoduché, chuťově výborné.