Autor:

Vepřová kýta na rozmarýnu

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 1 kg
Rozmarýn 1 lžička
Máslo
nebo Rama
 
Bílé víno  
Francouzská hořčice 3 lžíce
Tvrdý sýr
100-150
150 g
Cukr 1 lžička
Masox 1 kostka
Bílá mouka 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Kýtu osolit, posypat rozmarýnem. Opéct zprudka na másle ze všech stran. Pak dát do trouby a podlévat bílým vínem s trochou vody, případně vývaru. Ale vínem nešetřit. Peče se zhruba hodinu a půl. Potom se udělá 8 hlubokých zářezů (nebo míň nebo víc, podle velikosti masa), sýr pomazaný hořčicí se do nich nacpe, maso se zabalí do alobalu a dá do trouby. Omáčka se dodělá zahuštěním bílou moukou (1 lžička), přidá se do ní víno, bujón, trochu cukru a rozmixuje se. Maso se vybalí a nakrájí napříč, aby sýr byl pěkně vidět.

Pak se poleje omáčkou, podává se s vařenými bramborami s pažitkou. Zapíjí se dobrým suchým bílým vínem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Vepřová kýta na rozmarýnu

Komentáře

  1. segrasegra1   12.04.2011 | 19:09 | reagovat |

    Tento recept je velmi dobrý.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web