Věnečky z odpalovaného těsta

Střední
Ingredience
Voda 300 g
Sůl  
Smetol 150 g
Polohrubá mouka 150 g
Vejce
Krém
Mléko 1/2 l
Vanilkový pudink
Polohrubá mouka 2 lžíce
Vanilkový cukr
Máslo
Moučkový cukr  
Hnědý rum  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Do vody přidáme pár zrníček soli, smetol a přivedeme do varu. Vmícháme polohrubou mouku a mícháme, dokud se směs nespojí. Necháme vychladnout, občas směs zamícháme a do vlažného přidáváme postupně vejce (než přidáme další vejce, to před ním pořádně vmícháme). Vymažene plech (trochu) ztuženým tukem a větší trubičkou tvarujeme věnečky. Troubu rozpálíme na 210 °C, pak do ní dáme věnečky a neotvíráme troubu alespoň 10 minut, aby věnečky neklesly. Pečené věnečky rozřízneme na poloviny a plníme krémem.
Krém: uvaříme pudink, občas ho zamícháme, aby se nevytvořil škraloup a do vychladlého zašleháme 1 máslo, cukr podle chuti a trochu rumu. Krémem plníme věnečky, které nakonec můžeme pomazat hustší rumovou polevou (vařící voda, cukr moučka, trochu rumu).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Věnečky z odpalovaného těsta

Komentáře

  1. Simča Sládková   25.05.2007 | 10:44 | reagovat | závadný

    Já dělám odpalované těsto také z másla, ale četla jsem recepty s olejem, sádlem, Herou, margarínem, takže asi lze pouřít libovolný tuk...

  2. Miroslava Marková   21.05.2007 | 14:25 | reagovat | závadný

    Napíši Vám ještě recept na věnečky bez smetolu, z másla. Postup přípravy je stejný: 2 dl vody, 70 g másla, 110 g polohrubé mouky, 3 vejce, špetka soli.

  3. Sarka Honzakova   19.05.2007 | 20:45 | reagovat | závadný

    Delam venecky podobne, jen jako tuk pouzivam Heru a pouzivam hrubou mouku.Pokud se mi nechce delat s venecky, rozetru na pecici papir tenkou vrstvu hmoty (ale tak 3 cm od kraju, hodne to nabyde, tak at to neutika z plechu). Takto udelam 2 placky, promazu kremem a po vychladnuti v lednici krajim rezy.

  4. Marketa F.   19.05.2007 | 17:16 | reagovat | závadný

    Ten tuk je neco jako maslo nebo spis margarin?

  5. Miroslava Marková   19.05.2007 | 10:24 | reagovat | závadný

    Místo smetolu můžete použít stellu.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web