Večeře na zahradě - polévka s pěnou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Krémová polévka
    • 500
      g mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • masox
    • zázvor
    • pepř mletý
    • nové koření
  • Kopřivová pěna
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce bílý jogurt 1-2
    • 1
      lžička hořčice
    • sůl
    • 4
      hrst kopřiva nebo špenát
    • 1
      lžíce ořechy jemně mletá
    • 1
      špetka kyselina citronová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev podusíme na másle 3-4 minuty, přidáme nakrájenou cibuli a mícháme, až zesklovatí. Zasypeme moukou, trochu zasmažíme a zalejeme 1 l vody. Vaříme 10 minut, pak přidáme bujón a koření, povaříme dalších 10 minut, necháme trochu vychladit a rozmixujeme. Můžeme do toho dát i čerstvý kopr.
2
Kopřivy spaříme, vymačkáme - k nim přihodíme jogurt, hořčici, sůl, ořechy a vše rozmixujeme. Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně zamícháme do kopřivové směsi.
3
Připravíme si kovové formy z menší konzervy (víčko a dno odstraníme) nebo můžeme použít větší formičky na vánoční cukroví. Postavíme je uprostřed talíře, naplníme kopřivovou pěnou. Kolem nalejeme krémovou mrkvovou směs a pak opatrně formu vyndáme. Opět doporučuji česnekový australský chléb (recept zde). K polévkám je výtečný!
4
Recept je opsaný z kulinářského pořadu Bulharské televize.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    21. 4. 2006 10:33

    Nádhera,krásné pro oči a určitě bude i chutná.Neobvyklý recept,takže obohatí náš jídelníček.Moc dík!