Autor:

Valašská kyselica jinak

Střední
Ingredience
Kysané zelí  
Cibule  
Brambory  
Klobása  
Zakysaná smetana  
Mouka  
Majoránka  
Bobkový list  
Nové koření  
Česnek  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Zvlášť v hrnci dáme vařit kysané zelí s cibulí, bobkovým listem a novým kořením - já dávám na 500 g zelí jednu velkou cibuli, 5 bobkových listů a asi 7 kuliček nového koření, 1 lžičku soli. V dalším hrnci uvaříme osolené brambory na kostičky - přidávám i trochu drceného kmínu a 1 zeleninový bujón. Až je zelí měkké, přilijeme k němu uvařené brambory i s vodou a také na kostičky nakrájenou klobásu. Přidáme majoránku podle chuti, zahustíme moukou, převaříme a přidáme rozdrcený česnek. Do lehce vychladlé zelňačky - to proto, aby se smetana nesrazila - rozmícháme kysanou smetanu (4 lžíce?).
Je to zelňačka podle mojí babičky, která bydlí u Vsetína. A pozor, z 500 g zelí je jí opravdu hodně, ale u nás se nikdy neztratí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.4 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Valašská kyselica jinak

Komentáře

  1. Mirka G.   12.01.2009 | 14:13 | reagovat | závadný

    Aj ja si myslím, dala som ju tam celú:-) práve varím:-)

  2. Tereza J.   12.01.2009 | 13:43 | reagovat | závadný

    Mirka, nie som autorka, ale podľa popisu by som povedala, že tá cibuľa sa varí celá. Ale môžem sa mýliť, nech ma autor opraví, ak chybujem :)))

  3. Mirka G.   12.01.2009 | 13:26 | reagovat | závadný

    Cibuľu dáme variť celú, len aby sa vyvarila, alebo ju treba pokrájať?

  4. Milena Skybova   04.01.2009 | 18:08 | reagovat | závadný

    Kyselice mám moc ráda ,přidávám sušené houby a místo brambor dávám uvařené bílé fazole a taky uzené to tam nesmí chybět.:-)

  5. Lucie   06.01.2008 | 17:42 | reagovat | závadný

    polívku vařím už po druhé, moc dobrá :-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web