Vaječná polévka "drobená"

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      l voda
    • 1
      ks cibule Menší
    • 1,5
      lžíce rostlinný tuk (Hera)
    • 2
      lžíce krupice (Nebo dětské krupičky)
    • 1
      ks vejce
    • 1
      kostka masox
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl Nebo vegeta
    • 4
      stroužek česnek
    • pažitka (Petrželová nať, libeček)
    • maggi Příp. na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do suchého hrnce, ve kterém budeme polévku vařit dáme na tuku zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté zasypeme krupicí, trochu osmahneme a vťukneme vejce. Vařechou promícháme a necháme chvíli v klidu na slabém plameni zatáhnout. Pak rozhňácáme na různě velké hrudky a ještě chvíli osmahneme. Tím docílíme krásného drobení. No a pak už to jde rychle. Zalejeme vodou, zesílíme plamen, přidáme masox, pepř, Vegetu.
2
Vaříme 15-20 minut. To nejzdravější nakonec: po odstavení dochutíme česnekem - ten nesmí chybět, pažitkou (mám nasekanou i v mražáku), libečkem (i sušený mám vždy v zásobě), ap.
3
Tato polévka byla v naší rodině velmi oblíbená. A hlavně je rychlá, posilující a zdravá.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    21. 11. 2007 18:24

    polévku znám.moje babička ji také vařila. je výborná.

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    20. 11. 2007 14:27

    Milá Anno Č. Vše je na každém z nás.Mám tam napsáno: "...případně, nebo, ap....". Pokud chcete zůstat u planého jídla či pouze špetky soli, klidně můžete. Důležitý je česnek, cibule a zelené bylinky - tolik postrádané u mnoha jiných receptů.

  • Anna Č.
    Anna Č. |

    20. 11. 2007 10:20

    Podobný recept již tady je.Proč tolik nezdravých ingrediencí?Masox,vegeta a ještě maggi?

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    19. 11. 2007 13:03

    Polévka je ještě hezčí na " oko", když se nakonec přidá trošku jemně postrouhané mrkve.