Utopenci podle Martina Kohouta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
10
porce
neuvedeno
autor: ralb

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg špekáček méně tučný
    • 1,8
      kg cibule
    • 600
      ml ocet
    • 1250
      ml voda
    • 5
      lžíce sůl 120g
    • 0,5
      lžíce pepř mletý 5g
    • 0,8
      lžíce cukr 10g
    • 1
      lžíce olej
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na rovnoměrná kolečka. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Potom tuto cibuli poklademe vrstvou špekáčků. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice. Vychladlý nálev nalijeme do připravené sklenice. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít – stačí celofán a gumička.
2
Utopenci neboli špekáčky v octu nejsou žádná minutka – potřebují pět až sedm dnů na to, aby se správně rozležely.

Komentáře k receptu

  • :-(
    :-( |

    15. 1. 2011 09:33

    Ty už tu jsou také,jen s jiným názvem.Malá obměna.