Autor:

Utopenci podle Martina Kohouta

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 10
Ingredience
Špekáček
méně tučný
2 kg
Cibule 1,75 kg
Ocet 600 ml
Voda 1250 ml
Sůl
120g
5 lžíce
Pepř mletý
5g
1/2 lžíce
Cukr
10g
3/4 lžíce
Olej 1 lžíce
Bobkový list 3 ks
Chilli 1 špetka

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na rovnoměrná kolečka. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Potom tuto cibuli poklademe vrstvou špekáčků. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice. Vychladlý nálev nalijeme do připravené sklenice. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít – stačí celofán a gumička.

Utopenci neboli špekáčky v octu nejsou žádná minutka – potřebují pět až sedm dnů na to, aby se správně rozležely.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Utopenci podle Martina Kohouta

Komentáře

  1. :-(   15.01.2011 | 9:33 | reagovat |

    Ty už tu jsou také,jen s jiným názvem.Malá obměna.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web