Autor:

Utopenci podle Martina Kohouta

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 10
Ingredience
Špekáček
méně tučný
2 kg
Cibule 1,75 kg
Ocet 600 ml
Voda 1250 ml
Sůl
120g
5 lžíce
Pepř mletý
5g
1/2 lžíce
Cukr
10g
3/4 lžíce
Olej 1 lžíce
Bobkový list 3 ks
Chilli 1 špetka

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na rovnoměrná kolečka. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Potom tuto cibuli poklademe vrstvou špekáčků. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice. Vychladlý nálev nalijeme do připravené sklenice. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít – stačí celofán a gumička.

Utopenci neboli špekáčky v octu nejsou žádná minutka – potřebují pět až sedm dnů na to, aby se správně rozležely.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Utopenci podle Martina Kohouta

Komentáře

  1. :-(   15.01.2011 | 9:33 | reagovat |

    Ty už tu jsou také,jen s jiným názvem.Malá obměna.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web