Tvarohový koláč žďárský

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 120
      g cukr
    • 50
      g tuk
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Nádivka
    • 250
      g tvaroh
    • 200
      g brambory vařené
    • 120
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si nejdříve nádivku. Rozšťoucháme brambory, přidáme tavaroh, cukr, vejce a popřípadě citronovou kůru.
2
Těsto: do mísy dáme mouku s práškem a rozmělníme v ní tuk. Přidáme cuk a vejce a zaděláme těsto. Je-li těsto tuhé, přidáme mléko.
3
Rozválíme jej na dvě placky. První vložíme na vymazaný plech tak, aby měla okraje ohnuté nahoru. Navrch dáme nádivku a přikryjeme druhou plackou těsta. Spěcháme-li, neválíme těsto, ale rozdrobíme.
4
Místo tvarohu také můžeme použít zavařaninu.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.