Autor:

Tvarohový koláč žďárský

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 200 g
Cukr 120 g
Tuk 50 g
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Nádivka
Tvaroh 250 g
Brambory
vařené
200 g
Cukr 120 g
Vejce 1 ks
Citronová kůra  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Připravíme si nejdříve nádivku. Rozšťoucháme brambory, přidáme tavaroh, cukr, vejce a popřípadě citronovou kůru.

Těsto: do mísy dáme mouku s práškem a rozmělníme v ní tuk. Přidáme cuk a vejce a zaděláme těsto. Je-li těsto tuhé, přidáme mléko.

Rozválíme jej na dvě placky. První vložíme na vymazaný plech tak, aby měla okraje ohnuté nahoru. Navrch dáme nádivku a přikryjeme druhou plackou těsta. Spěcháme-li, neválíme těsto, ale rozdrobíme.

Místo tvarohu také můžeme použít zavařaninu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Vanilkové velikonoční cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový koláč žďárský

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web