Autor:

Tvarohový koláč žďárský

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 200 g
Cukr 120 g
Tuk 50 g
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Nádivka
Tvaroh 250 g
Brambory
vařené
200 g
Cukr 120 g
Vejce 1 ks
Citronová kůra  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Připravíme si nejdříve nádivku. Rozšťoucháme brambory, přidáme tavaroh, cukr, vejce a popřípadě citronovou kůru.

Těsto: do mísy dáme mouku s práškem a rozmělníme v ní tuk. Přidáme cuk a vejce a zaděláme těsto. Je-li těsto tuhé, přidáme mléko.

Rozválíme jej na dvě placky. První vložíme na vymazaný plech tak, aby měla okraje ohnuté nahoru. Navrch dáme nádivku a přikryjeme druhou plackou těsta. Spěcháme-li, neválíme těsto, ale rozdrobíme.

Místo tvarohu také můžeme použít zavařaninu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Linecké sušenky Pusťte se do pečení! Klasické české cukroví Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový koláč žďárský

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web