Tvarohový bochánek

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Prášek do pečiva 2 balení
Sůl 1 špetka
Moučkový cukr 150 g
Máslo
nastrouhat
150 g
Měkký tvaroh
modrý nebo červený
1 kostka
Mléko 7 lžíce
Vejce 3 ks
Citronová kůra  
Rozinky
namočené v rumu
50 g
Mandle
na posypání, případně i do těsta
50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Všechny přísady zpracujeme v hladké a vláčné těsto. Uděláme dva bochánky, které přendáme na plech, vyložený pečícím papírem nebo alobalem potřeným tukem. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka, posypeme mandlemi a uprostřed uděláme ostrým nožem křížek.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 45 minut.

Je to výborný moučník, který je stále vláčný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 1x)
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový bochánek

Komentáře

  1. Jana z VM   21.09.2006 | 12:33 | reagovat | závadný

    Ivo, tento nebo podobný recept je tady na těchto stránkách možná i vícekrát, ale to přece nevadí, ne? Není možné projít těch skoro 10 tisíc výborných receptů a zjišťovat, jestli se člověk neopakuje. A jestli je možné, že by se recepty dostaly skoro přes celou republiku ? Proč ne,vždyť právě recepty se šíří rychlostí blesku nejenom po republice ..... Hlavně posílejte další a další ....

  2. Iva Ticháčková   15.09.2006 | 12:48 | reagovat | závadný

    Tak a teď jsem to odklepla bez napsání jména, takže se to objeví jako "anonym". Omlouvám se.

  3. Anonym   15.09.2006 | 12:44 | reagovat | závadný

    Jsem na těchto stránkách krátce a po napsání receptu jsem zjistila, že v databázi je stejný , ale pod názvem "Velikonoční tvarohový mazanec" - autorka Jana z VM. Tímto se Vám omlouvám, ale já znám tento recept již velice dlouho. Je možné, že by se dostal od Vás až k nám, do Náchoda a to jinou cestou? Je vskutku výborný, takže paní Jano z VM vřelý dík. Ještě u jednoho receptu jsem zjistila stejné ingredience a postup - Vy ho máte pod názvem Tvarohový koláč báby Havelkové a já ho znám jako Tvarohové řezy - rovněž skvělé.Hezkou sobotu a neděli - Iva.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web