Autor:

Tvarohové koláčky

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 1 kostka
Sůl 1 špetka
Vejce 3 ks
Mléko 1/4 l
Cukr
(krystal)
6 lžička
Tuk
100% - např. modrá Lukana
125 g
Drobenka  
Pečící papír  
Náplň
Měkký tvaroh
ne z vaničky - je moc řídký
500 g
Žloutek
až 2
1 ks
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, nastrouhaný tuk a kvásek.

Promícháme a za postupného přidávání mouky zpracujeme pružné hladké těsto. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

Z vykynutého těsta lžící odkrajujeme kousky a klademe na pomoučený vál. Každý kousek zploštíme rukou, položíme na něj trochu náplně a 1 nebo 2 rozinky, zabalíme, zakulatíme, namočíme v rozšlehaném vajíčku a pak v drobence a položíme na plech (vyložený pečícím papírem) drobenkou nahoru. Upečeme dozlatova.

Náplň: Tvaroh smícháme se žloutky a cukrem podle chuti.

Drobenka: klasická z hrubé mouky, cukru a másla nebo hery.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Křupavý pohár s jogurtem Ideální letní snídaně: Cereálie s čerstvým ovocem Články z

Komentáře k receptu: Tvarohové koláčky

Komentáře

  1. Hanička   16.01.2008 | 13:58 | reagovat | závadný

    Ještě malý dovětek: dávám do těsta jen žloutky, tuku dávám 250g a ten strouhám do těsta až nakonec. Je zapotřebí těsto dobře vypracovat.

  2. Hanička   16.01.2008 | 13:54 | reagovat | závadný

    Recept znám s tím rozdílem, že těsto nenechám vykynout a hned dělám koláče - vykynou v troubě .Koláče jsou opravdu výborné a vydrží měkké. Já je plním povidly a mákem. Doma jim říkáme měchury.

  3. Milena Venhodová   09.08.2007 | 11:33 | reagovat | závadný

    Já mám výborný recept, ale výsledek je úplně stejný jako koláče na fotografii, ale vždy krásně těsto kyne a jsou měkké. takže - 40 dkg hladké mouky, 3 žloutky, 15 dkg másla, 1/8 l mléka, špetka soli, trochu citronové kůry, asi 2 dkg kvasnic (polovina kostky) a 1 kostka cukru do kvásku. Jinak je postup přípravy stejný.

    1. pavla   15.09.2012 | 15:30 | reagovat | závadný

      Tak to určitě. Tvrdá kejda!!!!!!!!!! S takovým receptem jděte někam!!!!!!!! vyhozená vejce, mouka vše!!!!!!!!!!!!!! :'(

  4. ilona nova   02.05.2007 | 15:11 | reagovat | závadný

    vždy dávejte děvčata pouze žloutky,pak těsto neztvrdne

  5. IvanaO   30.03.2007 | 16:09 | reagovat | závadný

    Vsechno jsem udelala podle receptu, ale kolace byly strasne tvrdy. Nevim, kolik kvasnic se do toho dava. Tady v Chicago jsem sehnala kostku 57g. Taky jak dlouho se to pece.Trouba na kolik stupnu? Kolace byly krasny, ale jako beton.Taky ten tvaroh tady je bida.Kde delam chybu>?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web