Tvarohové knedlíky s ovocem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zuzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kostka měkký tvaroh
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • prášek do pečiva
    • 3
      lžíce mléko
    • čerstvé ovoce jahody, meruňky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli, rozdrobíme v ní měkký tvaroh a těsto zaděláme vejci, rozehřátým máslem a trouchou mléka. Na pomoučeném prkénku zpracujeme těsto ve váleček, odkrajujeme kousky, roztlačíme je na tenko, zabalíme do nich ovoce a vytvarujeme knedlíky. Ve větším kastrolu přivedeme k varu vodu, vhodíme do ní knedlíky a vaříme 8-10 minut podle tloušťky těsta. Vařené knedlíky propíchnout vidličkou.
2
Jsou opravdu výborné a při dodržení ingrediencí je těsto nelepivé, nádherně se zpracovává. Udělá se asi 20 knedlíků.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • pavlina vasatkova
    pavlina vasatkova |

    8. 5. 2007 15:36

    Taky děláme malí knedlíčky a polijeme ovocem.do těsta přidám ještě trošku kypřícího prášku.jsou 100krát lepší než plnění

  • Jarmila Butulová
    Jarmila Butulová |

    1. 3. 2006 20:32

    Ihned jsem vyzkoušela a musím konstatovat, že jsme si nepochutnali. Mouky je skutečně hodně, knedlíky byly tvrdé, jahody vytikaly, takže jsem musela polovinu dávky udělat bez náplně a polili jsme si to jahodovým přelivem. Příště raději udělám ze svého vyzkoušeného receptu.

  • Di
    Di |

    1. 3. 2006 14:00

    Odborník na výživu diabetiků Vám to poradí přesně tak - žádný cukr nebo trochu diabetického sladidla a jen trochu másla, ale jde to i bez něj. Mám-li jahody, také dělám "knedlíky" bez ovoce a do těsta dávám jenom minimálně dětské krupice nebo hrubé mouky). Dělám je ale jako větší kouličky, které na talíři krájím napůl. Polévám je rozmačkanými jahodami s trochou cukru a poloušlehanou šlehačkou (to ale dieta opravdu není) nebo jogurtem. Pak už samozřejmě žádné máslo ani cukr. Ovoce lze v zimě nahradit dětskou přesnídávkou. I tak je to super!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    1. 3. 2006 13:08

    Dělám těsto stejně jako Jitka, tvořím malinké knedlíčky, naše holky jim říkají mrňousky a na talíři polévám rozmačkaným ovocem ( jahody, maliny,...). A je to lahoda:-)

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    1. 3. 2006 12:37

    Aby byly knedlíky dietní, nesměly by se polévat máslem a sypat cukrem, a to podle mě u ovocných knedlíků dost dobře nejde.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    1. 3. 2006 12:34

    Já už moukou nepodsypávám, mouky je akorát, protože tam jsou 2 vejce a máslo s mlékem. Vyčetla jsem tento recept před lety ze sladkého kalendáře a už jiné knedlíky nedělám.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    1. 3. 2006 12:12

    Souhlasím s Di, na 1 kostku tvarohu přidávám jen 3 vrchovaté lžíce hrubé mouky a 1 vejce, nic víc. Těsto je lehoučké a neměla jsem problém, že by se lepilo (při roztlačování podsypávám moukou). Vařím jen 3 - 4 minuty, delším vařením těsto zbytečně tuhne. Když se z tenčího válečku těsta nakrájejí jen nočky, dají se podávat naslano jen s kysanou smetanou nebo nasladko přelít čímkoliv, třeba borůvkovým kompotem a je tu super.

  • Di
    Di |

    1. 3. 2006 11:12

    Podle mého názoru je té mouky na 1 tvaroh zbytečně mnoho. Chceme-li mít knedlíky lehké a dietní, stačí tolik mouky, aby šlo zpracovat těsto. je však pravda, že tohle těsto se určitě nelepí.