Jahodový (ovocný) pohár

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g jahody čerstvé nebo mražené, případně maliny, borůvky, lesní nebo zahradní mražená směs..., cca
    • cukr krupice dle chuti
    • 300
      g měkký tvaroh případně hustá zakysaná smetana, cca
    • 300
      ml smetana ke šlehání cca
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 150
      g sušenky máslové nebo Lotus karamelové, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovocná vrstva: pokud budeme používat čerstvé ovoce, můžeme ho na dno sklenic (pohárů) dát celé drobné nebo pokrájené, případně zlehka rozmačkané a smíchané s trochou cukru. Pokud použijeme zmražené, vysypeme ho do kastrolu, posypeme cukrem dle chuti a krátce povaříme, pak necháme zchladnout.
2
Smetanový krém: tvaroh (mascarpone) nebo kysanou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a dle chuti i cukrem krupicí (moučkou). Pak zlehka vmícháme do tuha ušlehanou smetanu.
3
Sušenková vrstva: sušenky rozmačkáme nebo rozmixujeme. Přidat do nich můžeme ještě trošku rozpuštěného másla.
4
Množství je orientační, záleží na velikosti skleniček, počtu osob, objemu porcí... Vrstvíme dle chuti ovoce, smetanový krém, drcené sušenky... Zdobíme dle chuti kouskem ovoce, krémem... Necháme před podáváním vychladit.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nina
    Nina |

    9. 11. 2016 12:27

    Použila jsem mraženou lesní směs, kterou jsem velmi krátce povařila s vanilkou a třtinovým cukrem. Ve sklenicích to vypadá velmi vznešeně a ta chuť!

  • Diana
    Diana |

    13. 7. 2016 12:43

    Hned bych si dala rict!

  • JÍŤA
    JÍŤA |

    6. 6. 2015 15:07

    SENZAČNÍ :-)) LEPŠÍ JAK PEČENÁ BUCHTA, KDYŽ JE TAK VEDRO :-S