Autor:

Jahodový (ovocný) pohár

Snadné
Jahody
čerstvé nebo mražené, případně maliny, borůvky, lesní nebo zahradní mražená směs..., cca
750 g
Cukr krupice
dle chuti
 
Měkký tvaroh
případně hustá zakysaná smetana, cca
300 g
Smetana ke šlehání
cca
300 ml
Vanilkový cukr 1 ks
Sušenky
máslové nebo Lotus karamelové, cca
150 g
Jahodový (ovocný) pohár

Postup přípravy:

Ovocná vrstva: pokud budeme používat čerstvé ovoce, můžeme ho na dno sklenic (pohárů) dát celé drobné nebo pokrájené, případně zlehka rozmačkané a smíchané s trochou cukru. Pokud použijeme zmražené, vysypeme ho do kastrolu, posypeme cukrem dle chuti a krátce povaříme, pak necháme zchladnout.

Smetanový krém: tvaroh (mascarpone) nebo kysanou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a dle chuti i cukrem krupicí (moučkou). Pak zlehka vmícháme do tuha ušlehanou smetanu.

Sušenková vrstva: sušenky rozmačkáme nebo rozmixujeme. Přidat do nich můžeme ještě trošku rozpuštěného másla.

Množství je orientační, záleží na velikosti skleniček, počtu osob, objemu porcí... Vrstvíme dle chuti ovoce, smetanový krém, drcené sušenky... Zdobíme dle chuti kouskem ovoce, krémem... Necháme před podáváním vychladit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Jahodový (ovocný) pohár

Komentáře

  1. Nina   09.11.2016 | 12:27 | reagovat |

    Použila jsem mraženou lesní směs, kterou jsem velmi krátce povařila s vanilkou a třtinovým cukrem. Ve sklenicích to vypadá velmi vznešeně a ta chuť!

  2. Diana   13.07.2016 | 12:43 | reagovat |

    Hned bych si dala rict!

  3. JÍŤA   06.06.2015 | 15:07 | reagovat |

    SENZAČNÍ :-)) LEPŠÍ JAK PEČENÁ BUCHTA, KDYŽ JE TAK VEDRO :-S

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web