Tvarohové knedlíky s jahodami

Hodnocení:

Moje:

40 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g měkký tvaroh (polotučný)
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
    • moučkový cukr (na posypání)
    • 150
      g tvrdý tvaroh (na posypání)
    • 100
      g máslo (rozpuštěné na přelití)
  • Na náplň
    • 500
      g jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**(Obr. 1)**
2
V míse smíchejte měkký tvaroh s prosátou moukou se špetkou soli. Přidejte žloutky a nejprve vařečkou a pak ručně zpracujte na hladké a pružné těsto, které se nelepí na ruce.
3
**(Obr. 2)**
4
Těsto nechte asi půl hodiny zakryté v chladu odpočinout. Na moukou posypaném vále nebo pracovní ploše z něj pak vytvarujte váleček. Odkrajujte z něho plátky.
5
**(Obr. 3)**
6
Zploštěte je a na každý dejte dobře omytou a osušenou jahodu zbavenou stopky. Zabalte do tvaru knedlíku.
7
**(Obr. 4)**
8
Vkládejte do vroucí osolené vody a ihned promíchejte, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu. Vařte mírným varem 8 až 10 minut (podle velikosti). Po této době knedlíky vyplavou na povrch.
9
**(Obr. 5)**
10
Uvařené knedlíky vylovte děrovanou naběračkou. Ihned je propíchejte vidličkou, aby vyšla pára, a podávejte posypané nahrubo nastrouhaným nebo rozdrobeným tvarohem, moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    14. 4. 2017 12:36

    Těsto je výborné, vůbec jsem nemusela přidávat mouku, jak někdo píše. Jahody se dobře balí, já jsem těsto rozválela. Po knedlících se jen zaprášilo, chutnali jak manželovi, tak dětem. Za mě super, určitě ho budu dělat nadále :-)

  • Lucie
    Lucie |

    29. 7. 2016 21:07

    Mam v hrnci druhou várku a byla jsem vytočená doběla, když jsem tam dávala tu první. Ale po přečtení Vašeho příspěvku už jsem zas s nervy v cajku, že nejsem sama úplně blbá, protože mě nenapadlo přečíst si diskuzi před, ale až teď :-D ale s vařením podle pochybných receptů z netu je zřejmě konec, už na to fakt nemám... :-X :-)

  • Lucie
    Lucie |

    29. 7. 2016 21:07

    Mam v hrnci druhou várku a byla jsem vytočená doběla, když jsem tam dávala tu první. Ale po přečtení Vašeho příspěvku už jsem zas s nervy v cajku, že nejsem sama úplně blbá, protože mě nenapadlo přečíst si diskuzi před, ale až teď :-D ale s vařením podle pochybných receptů z netu je zřejmě konec, už na to fakt nemám... :-X :-)

  • Katka
    Katka |

    25. 7. 2016 17:11

    Mé nervy tekly asi stejně jako těsto - mouky jsem musela dát minimálně dvonásobek jako řada těch, kteří sem psali přde mnou (a já si to bohužel nepřečetla). :-( Postup jsem dodržela, tak nevím, kde je chyba? V tvarohu, mouce, jahodách, ve mně?.... :-D

  • katch22
    katch22 |

    24. 7. 2016 14:14

    byly super, ale mouky jsme musela dat dvonásobek. :-)

  • katch22
    katch22 |

    24. 7. 2016 14:14

    byly super, ale mouky jsme musela dat dvonásobek. :-)

  • Jana
    Jana |

    17. 7. 2016 11:52

    Nikdy vic. mouky jsem davala snad 2x tolik,aby se testo nelepilo.knedliky se trhali. des. chutove dobre.

  • Míša
    Míša |

    5. 7. 2016 09:58

    Výborný knedlíky a povedli se :-) :-) :-) <3 <3

  • Eva
    Eva |

    22. 6. 2016 19:15

    Opravdu výborné knedlíky,které si mi parádně povedly. Díky za recept. :-)

  • Doleželová Dana
    Doleželová Dana |

    20. 6. 2016 20:14

    Knedliky jsou lehké a hlavně velmi chutné . Můžu jen doporučit . :-) <3

  • tapa
    tapa |

    17. 6. 2016 11:12

    Dělám je stejně, ale ještě přidám špetku prášku do pečiva.Jsou nadýchnější. 8-)

  • sany
    sany |

    6. 4. 2016 08:17

    ano jsou chutnejsi kynute ,ale také nezdravejsi,jsou lidi.kteří nesmí kynute věci,pro ne jsou tyhle knedliky idealni :-P

  • Lukáš
    Lukáš |

    30. 6. 2015 13:59

    Skvělý.Opravdu výborný,hned to bylo fuč. :-) Není co dodat.Dávám pět hvězdiček. ;-)

  • Tony
    Tony |

    30. 6. 2015 08:18

    My je děláme bez vkládání jahod a jahody namačkáme s cukrem a poléváme na hotové knedličky. Máslo ale také a ještě je možné přisladit dle chuti. Je to jednodušší způsob!

  • Robinka
    Robinka |

    17. 6. 2015 13:02

    Kynuté knedlíky nám chutnají víc a taky jsou nadýchanější. Tyhle jsou tuhé, jakoby sražené a chuťově to také není náššálek kávy.

  • Petra
    Petra |

    9. 6. 2015 18:36

    Výborné ;-) jen se po nich zaprášilo

  • Zdenečka
    Zdenečka |

    31. 5. 2015 15:36

    Naprosto dokonalé, povedly se na 1*. Jako posypání cukr s mákem a polít máslem. Není co dodat, mňam <3

  • Lulinka
    Lulinka |

    4. 5. 2015 17:45

    tak asi jen mě se nepovedly,nemá tam být nějaký cukr,měla jsem je naprosto bez chuti...:(

  • OndraCook
    OndraCook |

    29. 6. 2014 21:08

    Fantastické :o) Jednoduché na přípravu, není nad domácí knedlíky :) Delikatesa. P.S Pěkně a srozumitelně zpracovanej recept, u mě za 1 8-)

  • Lucly
    Lucly |

    18. 6. 2014 21:19

    Právě jsem dodělala a jsou moc dobré...jeden hrnek byl akorát, bude to tím, že jsem nepoužila tvaroh z vaničky, ale jak už tu bylo řečeno klasickou kostku tvarohu. Celkem my to vyšlo na 20 knedlíčkǔ...měla jsem takové spíš trošku větší jahody, každopádně to vidím tak na 4 porce;-)

  • zukuli
    zukuli |

    17. 6. 2014 11:43

    Jeste jedna vec - pokud přidáte více mouky, pak už to není tak docela tvarohové těsto. To má právě tu výhodu lepivosti, protože se dá krásně tvarovat, a když se udělá v knedlíku díra, tak se krásně zapraví. Chce to asi jenom trpělivost.

  • zukuli
    zukuli |

    17. 6. 2014 11:10

    Taky se mohou posypat nasucho opraženou strouhankou a polít přepuštěným máslem... Jinak výborné.. A kdo neumí nebo nechce koulet knedliky, tak stačí udělat malé knedlíčky a dopředu nacukravané jahody dát nahoru.

  • natka
    natka |

    13. 6. 2014 18:36

    mnam :-) :-( ;-) :-P :-* 8-) :-)) <3 <:-)

  • Eva
    Eva |

    29. 5. 2014 13:27

    Dnes jsem vyzkoušela parádní, moc děkuji. Jsou výborné. <:-)

  • Natali
    Natali |

    22. 7. 2013 17:21

    Je to výborne!!!Dělala jsem s merunkami.Taky přidala trošku mouky a vyšlo 13ks.Dik za receptik.

  • Mirth
    Mirth |

    20. 7. 2013 14:32

    Jednoduché, výborné, jen té mouky je opravdu potřeba víc, necelé 2 hrnečky. Plnila jsem meruňkami a neměly chybu. Pobavil mě počet porcí, měla jsem 12 knedlíků a byly tak dobré, že si rozhodně každý nedal jen 2 ;-)

  • Martina
    Martina |

    18. 7. 2013 10:24

    Mám tenhle recept už dlouho a ten jeden hrnek je na jeden tvaroh 250g. Takže na 2 tvarohy jsou 2 hrnky :-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    25. 6. 2013 12:58

    Teď jsem je dojedla, musela jsem taky přidat mouku..jestli to není tím, že původní recept počítá s tvarohem ze staniolu a ne z vaničky :-! Jinak nevyšly na 6 porcí, ale na 3. To nebude receptem, ale naším absťákem na jahodové knedlíky. <3

  • Mirka
    Mirka |

    21. 6. 2013 10:59

    Ani já nemám co vytknout. Jednoduché, rychlé, vláčné paráda. Děkuji za recept.

  • ozisek
    ozisek |

    17. 6. 2013 21:30

    Já přidala jen o čtvrt hrnku více krupice a těsto nelepilo. Plnila jsem broskvemi a knedlíky byly moc dobré!

  • Dora
    Dora |

    15. 6. 2013 16:17

    Jsem na tom podobně :-)

  • lakita
    lakita |

    14. 6. 2013 09:51

    tak nevím jak máte doma velké hrníčky, ale já už přidávám 3 hrnek mouky a pořád lepí a to už hnětu snad hodinu. Už pochybuji o dobrém výsledku.

  • Zuzana
    Zuzana |

    8. 6. 2013 22:46

    z jedne kostky tvarohu vetsinou vyjde tak 12 knedliku, podle toho jak jsou velke, ja pocitam na osobu tak 4-5 minimalne

  • i.rka
    i.rka |

    17. 5. 2013 11:32

    poprvé v životě jsem dělala ovocné knedlíky a musím říct, že mě to překvapilo, rychlé jenoduché a navíc VÝBORNÉ!!Všem doporučuji, jenom jsem musela dát víc mouky :-D

  • CERKA7
    CERKA7 |

    30. 12. 2012 16:16

    dávám jedna nemám co vyčíst

  • identity
    identity |

    29. 10. 2012 19:36

    Prosím 1 porce znamená kolik knedlíků?

  • Jirka_12
    Jirka_12 |

    1. 7. 2012 13:24

    Knedlíky jsou výborné, všem nám moc chutnaly. :-P