Autor:

Tvarohové knedlíky s jahodami

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Měkký tvaroh
(polotučný)
500 g
Polohrubá mouka 1 hrnek
Sůl 1 špetka
Žloutek 2 ks
Moučkový cukr
(na posypání)
 
Tvrdý tvaroh
(na posypání)
150 g
Máslo
(rozpuštěné na přelití)
100 g
Na náplň
Jahody 500 g
Tvarohové knedlíky s jahodami

Postup přípravy:

(Obr. 1)

V míse smíchejte měkký tvaroh s prosátou moukou se špetkou soli. Přidejte žloutky a nejprve vařečkou a pak ručně zpracujte na hladké a pružné těsto, které se nelepí na ruce.

(Obr. 2)

Těsto nechte asi půl hodiny zakryté v chladu odpočinout. Na moukou posypaném vále nebo pracovní ploše z něj pak vytvarujte váleček. Odkrajujte z něho plátky.

(Obr. 3)

Zploštěte je a na každý dejte dobře omytou a osušenou jahodu zbavenou stopky. Zabalte do tvaru knedlíku.

(Obr. 4)

Vkládejte do vroucí osolené vody a ihned promíchejte, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu. Vařte mírným varem 8 až 10 minut (podle velikosti). Po této době knedlíky vyplavou na povrch.

(Obr. 5)

Uvařené knedlíky vylovte děrovanou naběračkou. Ihned je propíchejte vidličkou, aby vyšla pára, a podávejte posypané nahrubo nastrouhaným nebo rozdrobeným tvarohem, moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 26 x
1-
4.65 26 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 26x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Tvarohové knedlíky s jahodami

Komentáře

  1. Katka   25.07.2016 | 17:11 | reagovat | závadný

    Mé nervy tekly asi stejně jako těsto - mouky jsem musela dát minimálně dvonásobek jako řada těch, kteří sem psali přde mnou (a já si to bohužel nepřečetla). :-(
    Postup jsem dodržela, tak nevím, kde je chyba?
    V tvarohu, mouce, jahodách, ve mně?.... :-D

    1. Lucie   29.07.2016 | 21:07 | reagovat | závadný

      Mam v hrnci druhou várku a byla jsem vytočená doběla, když jsem tam dávala tu první. Ale po přečtení Vašeho příspěvku už jsem zas s nervy v cajku, že nejsem sama úplně blbá, protože mě nenapadlo přečíst si diskuzi před, ale až teď :-D ale s vařením podle pochybných receptů z netu je zřejmě konec, už na to fakt nemám... :-X :-)

  2. katch22   24.07.2016 | 14:14 | reagovat | závadný

    byly super, ale mouky jsme musela dat dvonásobek. :-)

  3. katch22   24.07.2016 | 14:14 | reagovat | závadný

    byly super, ale mouky jsme musela dat dvonásobek. :-)

  4. Jana   17.07.2016 | 11:52 | reagovat | závadný

    Nikdy vic. mouky jsem davala snad 2x tolik,aby se testo nelepilo.knedliky se trhali. des. chutove dobre.

  5. Míša   05.07.2016 | 9:58 | reagovat | závadný

    Výborný knedlíky a povedli se :-) :-) :-) <3 <3

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web