Autor:

Tvarohová bábovka II.

Střední
Ingredience
Měkký tvaroh
Nutné je použít tvaroh ve folii
250 g
Máslo 250 g
Cukr krupice 250 g
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva 1 ks
Vejce 4 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Kokos
Na vysypání formy
 
Mandle
oloupané a rozpůlené mandle na vylepení formy
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Formu bábovky vymažeme středně silnou vrstvou másla a polepíme mandlemi a vysypeme kokosem a dáme ztuhnout do lednice.

Tuk utřeme s cukrem a žloutky, pak přídáme tvaroh, mouku, prášek do pečiva, přidáme tuhý sníh ze 4 vajec.

Těsto je tužší konzistence, ale neředime! Pečeme zhruba při teplotě 200 °C asi 45 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Čokoládový koláč s polevou 4 báječné koláče z tmavého těsta Články z

Komentáře k receptu: Tvarohová bábovka II.

Komentáře

  1. Taryrta   04.02.2012 | 22:11 | reagovat | závadný

    Bábovka je opravdu moc dobrá! S tvarohem bude dělat jen podle tohoto receptu, který jsem upravila dle příspěvku od Simči Sládkové.

  2. leto   13.01.2012 | 13:33 | reagovat | závadný

    Viborna,cast testa jsem smichala s makem,aby byla pekne barevna a cela ma rodina ji okomentovala jako nejlepsi babovku,kterou jsem kdy upekla a to pecu opravdu kazdy tyden! Vrele doporucuji!

  3. emeres   21.11.2010 | 18:34 | reagovat | závadný

    Tuk třeme s cukrem a žloutky???? Už nejsem úplně nejmladší, ale zrak mi pořád slouží a v ingrediencích žádný tuk nevidím :-P

    1. cv_desireste   29.01.2011 | 21:12 | reagovat | závadný

      No, ono totiž máslo také patří mezi tuky...

  4. Simča Sládková   25.04.2009 | 17:09 | reagovat | závadný

    Jen malá poznámka - není nutné používat tvaroh ve folii. Používám tvaroh ve vaničce a protože je vlhčí, dávám jen 3 vejce. Jo a cukru jen 200, aby to nebylo tolik sladké. A bábovka je výborná... S.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web