Autor:

Třešňová panenka s hermelínovým závojem

Střední
Ingredience
Vepřová panenka
200gramové
4 ks
Grilovací koření
nebo směs barevných pepřů
 
Kandované třešně
můžeme použít i brusinky
200 g
Hermelín 2 ks
Máslo 20 g
Sůl  
Hladká mouka 20 g
Mléko
cca 3/4litru
 
Vlašské ořechy
nebo mandle,lískáče-sekané
100 g
Olej
na osmažení masa
 
Petrželka 2 lžíce

Postup přípravy:

V mase nařízneme kapsy a naplníme je třešněmi (brusinkami nebo mix). Osolíme, okořeníme a zprudka zatáhneme na pánvi s olejem. Kořenit se v tomto případě bát nemusíte! Pak panenky vyjmeme a dáme na 7 - 10 minut do horké trouby dojít - nesmíme přesušit!
Umícháme si světlou máslovou jíšku (mouka + máslo), zalijeme ji mlékem, přidáme pokrájený hermelín a na mírném plameni necháme rozpustit. Mícháme stále, aby se nám přeliv nepřipálil! Pak dochutíme solí (pepřem), ořechy a petrželkou.

Poznámky:

*Podáváme tak, že maso nakrájíme na plátky a přelijeme hermelínovým přelivem.
*Vhodnou přílohou jsou těstoviny, brambory i rýže.
*Tento pokrm je vhodný pro ty, kteří mají rádi kombinaci masa + ovoce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Třešňová panenka s hermelínovým závojem

Komentáře

  1. Ála   19.06.2011 | 18:41 | reagovat |

    Třešně nejsou bohužel ani v prodejně se zdravou výživou a sušeným ovocem, nezbylo, než zkusit švestky a panenka byla výtečná. Na omáčku doporučuji kvalitní plísňový sýr a žádnou náhražku, která se kvalitně jen tváří. Není to zrovna levný recept, mě se zadařilo a hlavně všem chutnalo. Neumím si ale představit, že bych tento pokrm měla podat tchánovi, který preferuje jen knedlo,vepřo,zelo a guláš. Chuť omáčky je jemně smetanová a nenarušuje jemnou chuť panenky. Byla jsem velmi spokojená.

  2. vercin   01.06.2011 | 18:53 | reagovat |

    Panenka byla dobrá, ale omáčka nic moc, asi se mi nepovedla.

    1. recepty73   01.06.2011 | 20:07 | reagovat |

      ...každý den není svátek, třeba příště ;-) ...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web