Sýrové albánské bramboráky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g brambory oloupané
    • 1
      lžička sůl
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • olej
    • 250
      g balkánský sýr rozmačkaný - lze nahradit brynzou
    • 1
      šálek kyselá smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouhejte oloupané brambory, osolte je a vmíchejte hladkou mouku. Vzniklé těsto lijte po přiměřených dávkách na rozpálený olej. Každý bramborák nejprve opečte po jedné straně a poté obraťte. Na povrch právě opečené strany rozetřete směs připravenou z rozmačkaného balkánského sýra (lze nahradit brynzou) a šálku kyselé smetany. Dopečte a ještě teplé servírujte na stůl.
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • reina irena
    reina irena |

    14. 2. 2007 10:04

    dotaz: do bramboráků nedávám vejce? netrhají se? slané to asi bude dost z balkánského sýra...