Autor:

Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno

Střední
Ingredience
Hovězí maso 1 kg
Lák
Mrkev
větší
4 ks
Celer
menší
2 ks
Petržel 2 ks
Nové koření
kuličky
4 ks
Bobkový list 3 ks
Tymián 1 špetka
Ocet
2-3
3 lžíce
Voda  
Sůl 1 špetka
Na ozdobu
Citron 1 ks
Šlehačka 1 kelímek
Brusinkový kompot  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Zeleninu spolu s kořením vaříme do poloměka (zelenina nesmí být rozvařená). Lák necháme vychladnout. Prošpikované maso do nálevu naložíme na 1-2 dny. Míra a velikost špikování je individuální.

Na másle a cibuli osmažíme nakrájenou zeleninu (vyjmuta ihned po uvaření z láku) a přidáme okapané naložné maso. To smažíme na zelenině, aby se co nejdříve zatáhlo. Nyní stačí podlít lákem a dusit. Vyndáme hotové maso a naporcujeme ho. Zeleninu propasírujeme, přidáme smetanu s 1 lžící mouky a provaříme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3+
3.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 2x)
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno

Komentáře

  1. Radka Šoltysová   23.09.2008 | 16:35 | reagovat | závadný

    Recept není složitý a svíčková byla vynikající- celá rodina si moc pochutnala! Maso jsem nedusila, ale upekla v troubě, nezahušťovala jsem moukou, naopak jsem omáčku ředila mlékem.

  2. Jana Fabiánová   09.07.2008 | 12:55 | reagovat | závadný

    Tak tento recept je jeden z nejsložitějších a dle mého názoru i nejhorší, který jsem kdy slyšela. Vždyť zelenina se rozmixuje a hlavně maso se přece peče v zelenině a né ho nechat uležet a pak smažit, to je vážně volovina. Ani jsem nezkoušela, a ani nebudu, takže nehodnotím, ale takto bych svíčkovou nedělala. Omlouvám se, ale nemohla jsem si pomoct.

  3. Di   27.02.2008 | 9:28 | reagovat | závadný

    A při pasírování snad ta vlastní surovina nejde do omáčky? Já sice také mixuji, ale když někdo nemá mixér, nebo ho nechce špinit, tak je to jedno. Výsledek je v podstatě týž.

  4. nepovim takyNE   26.02.2008 | 23:48 | reagovat | závadný

    lepsi je mixovatviz. zahuštění vlastní surovinou

  5. Anonym   19.01.2008 | 0:53 | reagovat | závadný

    Já to dělám přesně naopak: nakládám do syrové zeleniny - v tom vašem recepisu mi zásadně chybí CIBULE (ostatní zeleniny mi u vás spíš přebývá), nasolím, zaliju vodou s octem a přidám nové koření, JALOVEC, bobkový list (zato tymián ani náhodou). Nechám naložené do 2. dne, pak maso vyndám, krátce ho osmahnu na pánvi na másle ze všech stran, poté ho vrátím do kastrolu či pekáče - a vrazím do TROUBY, čas od času obrátím, podliju, pro chuť můžu přidat i libeček, když maso změkne, vyndám ho, z omáčky vylovím koření a nechám ji ještě trochu zhoustnout na plotně, doleju smetanu a propasíruju ji přes cedník (je možné ji i umixovat, ale lepší je pasírovaná). A když se chcete se svíčkovou opravdu blýsknout, přidejte do omáčky ještě kus lučiny. Mouku ani jíšku do omáčky NIKDY nedávám.A jinak - to nakládání syrového masa do uvařené zelenïny mi přijde dooost riskantní.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web