Studená okurková omáčka

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g okurka salátová
    • 100
      g zakysaná smetana
    • kopr
    • 4
      lžička vegeta
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 80
      g bílý jogurt plnotučný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okurku oloupeme a nahrubo nastrouháme, přebytečou vodu vymačkáme. Přilijeme jogurt a zakysanou smetanu a dobře promícháme. Kopr jemně nasekáme a přidáme do omáčky spolu s vegetou a olejem, zamícháme a necháme asi 30 minut uležet. Před podáváním ozdobíme snítkou kopru.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jana
    jana |

    26. 2. 2016 23:44

    také nedávám vegetu, ale česnek, je to výborné, v horkém létě osvěžující

  • pipča
    pipča |

    21. 8. 2014 10:24

    až na tu vegetu, kterou nepoužívám je výborná a osvěžující