Štrůdl z mrkvového těsta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: vlazy

Suroviny

Vložit do nákupu
  • TĚSTO
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 250
      g hera
    • 150
      g mrkev Na jemno nastrouhaná
  • NÁPLŇ
    • 1
      kg jablka Nastrouhané na hrubo
    • 1
      hrst rozinky
    • nasekané ořechy Lískové nebo vlašské
    • skořice - mletá nebo kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z jemně nastrouhané mrkve, mouky a hery rukou zaděláme husté těsto. Dáme do ledničky vychladit, aby trochu ztvrdlo a nelepilo se. Vychladnuté těsto rozdělíme na polovinu a z každé poloviny vyválíme tenkou placku. Pokud se těsto při válení lepí, můžeme ho trochu podsypat moukou.
2
Na placky rozložíme nastrouhaná jablka, posypeme rozinkami nebo na drobno nasekanými ořechy (je možné dát i obojí), posypeme skořicí nebo kakaem, podle toho, co kdo má raději (já kakao) a můžeme také trochu posypat moučkovým cukrem. Srolujeme a na koncích těsto slepíme.
3
Uložíme na plech tukem vymazaný a moukou posypaný nebo vyložený papírem na pečení. Těsto se dobře válí a pak i roluje na kusu pečícího papíru. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C 30 minut a dopékáme ještě 10 minut při 200°C. Po upečení necháme vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme.
Zařazení: Moučníky Záviny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.