Autor:

Stroganov *** II.

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 500 g
Zelená paprika
Žampiony 1 plechovka
Rajský protlak 2 lžíce
Zakysaná smetana 3 lžíce
Muškátový oříšek  špetka
Pepř mletý  
Sůl  
Olej  
Máslo  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na jemné nudličky a zprudka opečeme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme. Přidáme papriku nakrájenou na proužky a žampiony na plátky a společně chvíli restujeme. Pak okořeníme špetkou muškátového oříšku (opravdu jen na špičku nože), přidáme rajský protlak, promícháme, podlijeme vodou a chvíli dusíme, cca 15 min, aby se chutě spojily a maso bylo měkké. Kdo má rád, může přidat do vody bujon (pak ale opatrně se solí). Když je masíčko hotové, odstavíme z plotny a vmícháme zakysanou smetanu nebo jogurt. Já dávám přednost bílému jogurtu, ale musí to být ten dobrý, hustý (žádná nízkotučná želatina).

Recept pochází z kuchařky 3000 receptů z celého světa´a protože nám chutná nejvíc ze všech „Stroganovů“.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Sushi umaraki (California Roll) Japonské sushi krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Stroganov *** II.

Komentáře

  1. Eva Kopalová   05.12.2008 | 13:11 | reagovat | závadný

    Dělala jsem pro návštěvu, bylo to vynikající! Určitě vyzkouším znovu.

  2. Eva Kopalová   09.11.2008 | 12:32 | reagovat | závadný

    Dnes jsem vařila, všichni si moc pochvalovali, bála jsem se, aby to nebylo moc protlakové, tak jsem dala jen jednu lžíci a bylo to vynikající, zařazuji do oblíbených.

  3. Tereza J.   20.10.2008 | 21:24 | reagovat | závadný

    Dnes som robila francúzske zemiaky, tak som kyslú smotanu kupovala a o žiadnom škrobe tam nie je reč. Zloženie : smotana, smotanová kultra, mliečne bielkoviny. Výrobca : Milk-agro Sabinov. Tento výrobca má vynikajúce všetky výrobky, jogurty sú jogurty, nie želatína, a ostatné výrobky sú tiež kvalitné.

  4. H. Hospodyňka   20.10.2008 | 15:08 | reagovat | závadný

    S tou zakysanou smetanou to potvrzuji. Četla jsem si tuhle pozorně složení a šrob byl ve všech druzích - od light a ž po extra hustou (tj. extra tučnou). Taky jsem si myslela, že zakysaná smetana je prostě jen smetana...

  5. Mirka P.   19.10.2008 | 23:05 | reagovat | závadný

    Všimla jsem si, že každá zakysaná smetana obsahuje škrob. Asi aby byla pěkně hustá :-). Máte taky takovou zkušenost?

    1. miker   31.01.2014 | 22:51 | reagovat | závadný

      Mirko, tak to je tichý rakovinotvorný kámoš :-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web