Srbské rizoto II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřová plec
    • 40
      g slanina
    • 30
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 250
      g rýže
    • 50
      g tvrdý sýr
    • kečup - jemný
    • mletá paprika
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vyškvařené slanině zpěníme drobně pokrájenou cibuli a přidáme máslo. Vepřové maso nakrájíme na malé kostky a osmahneme na cibuli dozlatova. Pak zaprášíme paprikou, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme téměř doměkka.
2
Přidáme vypranou spařenou rýži, osolíme, přilijeme horkou vodu, aby asi na dva prsty přesahovala rýži, přikryjeme pokličkou a v troubě dodusíme doměkka. Na talíři přeléváme kečupem a sypeme strouhaným sýrem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Adam
    Adam |

    4. 3. 2017 22:20

    Hmm, jestli někdo myslí vážně,že se má rizoto přelévat na talíři kečupem, tak potěš koště.