Smažený květák se sýrem

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák velký
    • sůl
    • citronová šťáva
    • 150
      g cihla
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce bílé víno
    • strouhanka
    • tuk na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák povaříme v osolené vodě.
2
Studený rozebereme na růžičky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme polovinou strouhaného sýra.
3
Takto připravený květák obalíme v rozšlehaných vejcích s druhou polovinou postrouhaného sýra a vínem, strouhankou a pomalu smažíme v rozehřátém tuku dočervena.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    29. 10. 2007 23:24

    Snad bych to - ale každopádně bez té strouhanky, vrazila do trouby